Hirdetés
(X)

Ha konténeres sittszállítást szeretnél kérni a XVIII. kerületben, akkor függetlenül attól, hogy Pestszentlőrincről vagy Pestszentimréről van szó, vannak szabályok. És ezeket nagy részét nem csak illik, hanem be is kell tartani. Megnézzük most, hogy mi fán terem ebben a kerületben az építési törmelék elszállítása, és mik a szabályok. Ha szeretnél egy átfogó képet kapni, akkor mindenképp olvasd végig ezt a cikket.

Mikor lehet szükséged konténeres sittszállításra?

Gyakorlatilag bármikor, ha építkezel vagy bontasz. De hidd el, ez a legjobb megoldás egy átfogó felújítás esetén is, mert ott is keletkezhet rengeteg olyan törmelék, sitt, amit így a legkönnyebb elszállíttatni.

Emellett viszont a nagyobb zöldfelülettel rendelkezők akár a tetemes mennyiségű zöldhulladék elszállításához is kérhetnek konténert, ez is jellemző. Mások pedig a nem várt lomtalanításhoz választják ezt a megoldást. A nem várt alatt azt értem, hogy házat vesznek, és a régi lakók egyszerűen ott hagyják a nemkívánatos tárgyaikat. Ezek a jellemzően régi bútorok pedig csak foglalják a helyet, ezért mielőbb meg akarunk tőlük szabadulni, ami abszolút érthető.

A XVIII. kerület az egyik legideálisabb konténeres sittszállításhoz

A kerületbe nem véletlen, hogy évtizedek óta rendelik a lakók a szállító teherautókat. A konténeres sittszállításhoz használt konténerek elhelyezése ugyanis itt talán a legjobban megoldott egész Budapesten. Itt ugyanis a legtöbb esetben van hely az udvaron, aminek örülni kell. Ugyanis ha nincs, és közterületen kell elhelyezni, akkor az engedélyköteles, melynek ráadásul még díja is van. Ilyenkor közterület-használati hozzájárulást kell beszerezni a helyi önkormányzattól. 

Mi kerülhet a konténerbe, és hogy pakoljuk?

Ha házépítésben vagyunk, akkor valószínűleg főleg sittet fogunk szállíttatni, ha zöldmunkákat végzünk, akkor zöldhulladékot, míg lomtalanításnál lomot. Viszont alapvetően vegyesen is pakolhatjuk a konténereket, ha így rendeljük meg. Ekkor mehet bele a sitt, a zöldhulladék, a lom és a lakossági vegyes hulladék is.

Amire viszont mindenképp figyelnünk kell, hogy veszélyes anyagokat semmiképp se tegyünk bele. Így nem tehetünk gumit, akkumulátort, palát, festéket és hasonló szennyező, veszélyes anyagokat. Ha ezekre figyelünk, akkor még egy dolgot érdemes szem előtt tartani: a szóródó anyagok (a törmelékek, a sitt) kerüljenek a konténer aljára. Ne szórjuk tele a kerületet az építési törmelékkel. Bár a szolgáltatók sok esetben ettől úgy is próbálják óvni a környezetet, hogy szóródásgátló védőhálót használnak.

Idegpálya-kímélő megoldás

A konténeres sittszállítás azért is ilyen népszerű, mert nagyon óvja az ember idegeit a túlterheléstől. Egy utánfutós törmelékszállítás csak idegeskedéssel jár, ráadásul sok időbe, és ugyanúgy pénzbe kerül. Ennek viszont nem kell így lennie. Pénzbe kerül, fel is kell pakolni, de ennyi.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás