A rovat kizárólagos támogatója

A Pest Megyei Kormányhivatal határozatot hozott arról, hogy a Szaniszló rétre és az Anna rétre tervezett hóágyúzott sífutó- és szánkópálya megvalósításának nincs jelentős környezeti hatása, ezért a beruházás megkezdése előtt nem szükséges környezeti hatásvizsgálati eljárást lefolytatni.

A döntés annak ellenére született, hogy az eljárásba ügyfélként bejelentkezett Védegylet több kérdés alapos vizsgálatát kezdeményezte. A hivatal nem tartotta szükségesnek megvizsgálni például, hogy a hóágyúkkal a területre kipermetezendő csapvízben lévő klór milyen hatással lenne a környezetre, vagy azt, hogy az átlagos éves csapadékmennyiség többszörösét kitevő mesterséges hó elolvadása milyen eróziót okozhatna.
A Védegylet most a határozat megtámadásának jogi lehetőségeit vizsgálja – írta a Normafa természetesen FB csoport.

A határozat teljes szövege itt olvasható:  Normafa síközpont kormányhivatal határozat (pdf. 2 MB)

Hóágyú sárkány ellen harcolnak a Normafa védelmezői

Hóágyú sárkány ellen harcolnak a Normafa védelmezői

A környezetvédők szerint hibás feltételezés az, hogy a természetvédelmi területen épülő sportkomplexumnak nincsenek jelentős környezeti hatásai. A jelek szerint meglehetősen felszínes eljárás során engedélyeznék a Normafára álmodott óriási síkomplexumot.

Megindult a Normafára szánt, évekkel ezelőtt beharangozott hóágyús sí- és szánkópálya környezetvédelmi engedélyezése. Az eljárásba ügyfélként bejelentkezett Védegylet megpróbálja rábírni a hatóságokat, hogy ne fogadják el „bemondásra” a létesítmény ártalmatlanságát, hanem kötelezzék tényleges modellvizsgálatokra a beruházót – írtuk  2018. május 16-án.

 

 

Mekkora kárt okozna a Normafának a hóágyúzás?

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás