Hirdetés

Folyamatban van a kivilágított és hóágyúzott sífutó- és szánkópálya környezetvédelmi engedélyezése a Normafán. A Védegylet élt a jogszabályi lehetőséggel, és ügyfélként bejelentkezett. A most elkészült egy beadvány, melyben a tervek alapos vizsgálatát kérték a hatóságtól.

A Védegylet különösen fontosnak tartja annak vizsgálatát, hogy a tervezett beruházás milyen károkat okozhat a környezetben, különös tekintettel az éjszakai kivilágításra, a környezetbe kikerülő, a szokásos csapadék mennyiség többszörösét kitevő vízmennyiségre és a zajhatásokra.
Annak bizonyítását is kérik a tervezőktől, hogy a hóágyúzással valóban jelentősen megnyújtható a síszezon. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az előzetes ígéretekkel szemben a mesterséges havat nagyrészt ivóvízből állítanák elő, így jelentős mennyiségű idegen anyag, pl. klór kerülne a talajra.

Reméljük, hogy az engedély kiadását alapos, valamennyi fontos körülményre kiható, objektív vizsgálat előzi meg- írta a  Normafa – természetesen FB csoport.

A Védegylet kérelme: Védegylet észrevételek a Normafa eljáráshoz (187 KB pdf.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás