Hirdetés
greenfo/mti

Befejeződött a szennyvíztisztítási rendszer kiépítése a Balaton és a Mura vízgyűjtőjén található Kisrécsén – közölte a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

A Zala megyei település a szennyvízelvezetési és -kezelési problémák megoldására a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázatán nyert támogatást. A 105 millió forintot meghaladó beruházást az Európai Unió és a Magyar Állam több mint 83 millió forinttal támogatta.

A fejlesztést követően a szennyvíz elvezetését és kezelését a legjobb műszaki megoldások alkalmazásával valósítják meg a faluban. A keletkező szennyvíz elvezetésére 2 kilométernél hosszabb gravitációs csatornahálózatot és egy átemelőt építettek ki.

A napi 20 köbméter kapacitású szennyvíztisztító telep a szerves szennyeződéseket tartalmazó szennyvíz biológiai tisztítására szolgál. A tisztítási technológia során keletkezett fölös szennyvíziszap a nagykanizsai szennyvíztelepre kerül, ahol ártalmatlanítják.

A csatornahálózat kialakításával Kisrécse mentesül a folyékony hulladékból származó szennyezőanyagoktól és azok káros hatásaitól. A falu Kendli major részén azonban az ingatlanonkénti szennyvízgyűjtés és tengelyen történő szennyvízelszállítás marad továbbra is a megoldás.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás