Hirdetés
greenfo/MTI

Kutyákat képez ki a német vasúttársaság (DB) arra, hogy az építkezéseiken megtalálják az esetleg ott élő védett állatokat. Eddig az emberek feladata volt ezek felkutatása, majd áthelyezték őket biztonságosabb területre az építkezés előrehaladása érdekében.

„A kutyák építési projektekben való alkalmazása új dolog Németországban. Kifinomult szaglásuknak köszönhetően a négylábúak az év bármely időszakában, szinte minden időjárási körülmény közepette képesek megtalálni a védett fajokat. Ez segít minket az építkezések felgyorsításában” – mondta Jens Bergmann, a DB infrastrukturális fejlesztésekért felelős igazgatója.  A kutyák a tervek szerint 2022-ben veszik át a kutatási feladatot, kiképzésük ez év végére befejeződik a Deutsche Bahn (DB) szerint.

„Kutyák akcióban a fajok védelmében” – A Deutsche Bahn új kutyaszázada időt takarít meg az infrastruktúra kiépítése és bővítése során. Fotó: db.de

A vasúttársaság szakemberei hat különböző fajtához tartozó kutyával dolgoznak. Arra képezik ki őket, hogy kiszimatolják a tervezett sínek mentén az olyan védett állatokat, mint a kígyók, gyíkok, békák és denevérek. A kutyák jelzéseit és a megtalált állatokat a velük lévő szakemberek egy digitális adatbázisban rögzítik, így információt szolgáltatnak az építkezés résztvevőinek és a szabályozó hatóságoknak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás