Hirdetés

Május 28-án Érsekcsanádon lebontották egy régi épület tetejét és találtak négy kuvik fiókát. A régi tetőszerkezet felének teljes átépítése volt folyamatban ezért nem lehetett eredeti helyükre tenni őket. Dönteni kellett, hogy elhozzuk őket vagy megpróbáljuk átköltöztetni. Az utóbbit választottuk.

Fölhelyeztünk egy kuvik odút kb. 15 méterre a fiókák megtalálási helyétől és abba tettük a fiókákat. Mivel a fiókák gyakorlatilag folyamatosan alig hallható hangot adnak bíztunk benne, hogy az öreg madarak megtalálják őket.

Néhány éve Szeremlén hasonló módon sikerült 3 macskabagoly fiókát eredeti helyéről kb 50 méterre a legközelebbi nagy fára költöztetni egy ládába, amibe a mászó ember távozása után 3 perccel beugrott az egyik öreg és később a fiókák is kirepültek belőle.

Az érsekcsanádi kuvik akció is sikeresnek bizonyult. Még azon a napon kora este telefonáltak a bejelentők, hogy az öreg madarak bejárnak az odúba. Június 6-án Tamás Ádámmal ellenőriztük az odút. Közben a fiókák beköltöztek a belső rekeszbe és a létszámot pontosan nem lehetett megállapítani csak azt, hogy a fiókák ott vannak és élnek.

Érsekcsanád kuvik fiókák   kép: Kalocsa BélaÉrsekcsanád kuvik fiókák kép: Kalocsa Béla
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás