Hirdetés
greenfo/MTI

“A Vidékfejlesztési Minisztérium szervezeti egységeit érintő létszámcsökkentési mértékek megállapítása jelenleg folyamatban van” – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Oláh Lajos országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában.

A képviselő létszám-leépítéssel kapcsolatban intézett kérdést a miniszterhez, aki emlékeztetett: a kormányzati létszámcsökkentésről szóló kormányhatározat melléklete felsorolja a Vidékfejlesztési Minisztérium fejezetéhez kapcsolódó létszámcsökkentési kötelezettséget.
Ennek alapján megállapítható, hogy a nemzeti park igazgatóságokat a létszámcsökkentés nem érintette. A környezetvédelmi, természetvédelmi felügyel őségek, valamint az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség létszámát összesen 236 fővel kellett csökkenteni. Ez utóbbinak az intézményenkénti meghatározását a vidékfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó egyes költségvetési szervek létszámcsökkentéséről szóló VM utasítás melléklete tartalmazza.

A szóban forgó kormányhatározat melléklete meghatározza azt is, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalra (MgSzH) vonatkozó létszámcsökkentési kötelezettség 188 fő. Ezen belül a Növény-, Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság 8 fős létszámcsökkentéssel érintett.
Fazekas Sándor javasolja az országgyűlési képviselőnek, a megyei kormányhivatalok földhivatalai, valamint növény- és talajvédelmi igazgatóságai, illetve a népegészségügyi szakigazgatási szervek által végrehajtott létszámcsökkentéssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a felügyeletet ellátó miniszterekhez – tartalmazza a vidékfejlesztési tárca vezetőjének válasza.
 

Kapcsolódó anyagok:

Felmentették a VM helyettes államtitkárát

Lemondott Ángyán József – oligarchák kezében a mezőgazdaság?

Környezetvédelem – vízügy: 236:14

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás