Minek átcímkézni a járatokat, ha előbb-utóbb vonatpótló sem lesz?

2023. szeptember 21.

Hírek

Hosszabb menetidő, rossz utak, túlterhelt buszvezetők – másfél hónapnyi tapasztalat alapján az utasok és a sofőrök is megszenvedik a vasúti mellékvonal-bezárást. Az Orbán-kormány vasútleépítésének következményei a minisztériumi szolgálati luxusautóikból nem érezhetőek.

Lázár János elüldözi a vasútfejlesztési szakembereket. Tízből kilencen már távoztak

2023. szeptember 9.

Hírek

Kaotikus viszonyok alakultak ki a magyarországi közlekedés irányításában, amióta Lázár János miniszterként 2022. december 1-jétől átvette a terület vezetését. A szakemberek tömegesen hagyják el a területet, leállt a vasútfejlesztési projektek tervezése, az intézményrendszer leépült, a MÁV-vezetőknek a sajtóban üzenget a miniszter az egyre gyakoribbá váló műszaki problémák miatt.

Tovább csorbítja a természetvédelmet az Orbán kormány

2023. május 28.

Hírek

Miközben Nagy István agrárminiszter Balatonfüreden átadta a Pro Natura díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és Miniszteri Elismerő Okleveleket, a hivatalos kommünikében mélyen hallgattak a természetvédelmet érintő 10 %-os leépítéstől.

Az Orbán kormány leépítésre készül a nemzeti parkokban?

2023. május 8.

Hírek

A zöldhatóságot gyakorlatilag lenullázták az elmúlt 13 évben, a még megmaradt természetvédelem a nemzeti parkra tehető, ahol most nem megerősített hírek szerint 135 munkatárstól válnának meg. Parkjaink éves költségvetése kb. 20 milliárd forint, nemrég Orbán Viktor veje, Tiborcz István ingatlanalapjaiba 58 milliárd forintot játszott át az állam.

Sumákol az Agrárminisztérium

2018. november 29.

Hírek

Leépített környezetvédelem: Székely László ombudsman utánanézett volna annak, hogy tényleg a környezetvédelmi főosztályokról rúgták-e ki az embereket az agrártárcánál, de a minisztérium válaszra sem méltatta.

A műemlékvédelmet is likvidálta Orbán

2018. november 14.

Hírek

Nem csak a természetvédelmet érte el a nagy bürokráciacsökkentés, most ugyanígy járhat a műemlékvédelem is: kormányzati szinten gyakorlatilag megszűnik a régészeti államigazgatás és a műemlékvédelem szakmai képviselete.

Folyamatos leépítés a Monsanto-nál

2016. január 14.

Hírek

A génmanipulációról is elhíresült amerikai multi most globálisan 16 százalékkal csökkenti a munkaerőt, vagyis ezer munkatársától válik meg.

Leépítések a VM-ben

2012. február 18.

Hírek

“A Vidékfejlesztési Minisztérium szervezeti egységeit érintő létszámcsökkentési mértékek megállapítása jelenleg folyamatban van” – közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Oláh Lajos országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszában.

Civilizált országokban megbecsülik az államigazgatást

2012. január 16.

Hírek

Egyre veszélyesebbé, kiszámíthatatlanabbá válik országunk az államigazgatás leépítése következtében – állapította meg kilenc zöld szervezet. Az egyébként sem igazán erős népegészségügyi, építésfelügyeleti, fogyasztóvédelmi, növényvédelmi, környezet- és természetvédelmi szervek már amúgy is komolyan erodálódtak.

Környezetvédelem – vízügy: 236:14

2012. január 12.

Hírek

Több mint 6700 álláshely szűnik meg a közszférában a kabinet döntése értelmében. A Vidékfejlesztési Minisztériumtól és intézményeitől 742 embernek kell távoznia, ezen belül az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség és a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőségektől 236 dolgozónak.