Hirdetés
(X)

Felújítanád a konyhád, de nem tudod, milyen színű és stílusú bútort válassz? Őrlődsz a magasfényű és a matt között? Félsz, hogy rosszul választasz? Ne aggódj! Segítünk a döntésben pro és kontra érvekkel, hogy biztosan csodás végeredményt kapj!

Milyen a kiindulási alap?

A konyhafelújítás legizgalmasabb része a bútor kiválasztása és összeszerelése. De még mielőtt nagyon előreugranánk, egy rendkívül fontos és időigényes lépés előzi meg mindezt.

A helyiség alapos mérése elengedhetetlen ahhoz, hogy ne csak szemmértékkel, hanem pontos, műszaki szempontból is tervezhessünk. Így hát a konyha belmagassága, hosszúsága, szélessége az egyik kiindulási pont. Az áramforrások, konnektorok és a vízvezetékek is hasznos információt szolgáltathatnak a felújítást végző szakemberek számára.

Ha a rendelkezésre álló tér kicsi, bármilyen kecsegtetően is hangozhat egy sötét konyhabútor vagy falszín, jobb, ha elfelejtjük. A sötét színek ugyanis még inkább összenyomják a teret, és komorabbá is tehetik azt, főleg, ha nincs természetes fényforrás.

Ilyen esetben válasszunk inkább világos, magasfényű konyhabútort és világos falszínt. Ezek ugyanis optikailag nagyobbá teszik a konyhát, és néhány apró trükkel, mint egy fali tükör elhelyezése, még inkább segíthetünk a helyzeten.

Ha pedig tágas konyhával rendelkezünk, akár keverhetjük is a sötét és világos tónusokat, és ilyen esetben a matt elemek is remekül mutatnak.

Hogyan illeszkedik a konyha az otthon stílusába?

Még mielőtt bepakolnánk egy nagy adag fekete festéket a kosarunkba, érdemes mérlegelni azt, hogy a leendő konyha mennyire fog passzolni otthonunk stílusához. Egy világos, sok ablakkal ellátott boho stílusú nappali mellett kimondottan furcsán festhet egy rendkívül sötét és rideg konyha.

Éppen ezért gondoljuk végig a már meglévő berendezést, színvilágot és hangulatot, és válasszuk ki a konyha színeit ehhez mérten.

Milyen fontos a konyha szerepe az otthonodban?

A matt és a fényes felületek esetében a tisztítás és a karbantartás fontos szempont lehet a választás során. Ha sok időt töltünk a konyhában, sürgünk-forgunk és háromfogásos vacsorával várjuk a családtagokat, a magasfényű bútor lesz a szerencsésebb választás.

Ezt ugyanis a jól sikló felületének köszönhetően jóval könnyebb tisztítani. A matt ezzel ellentétben könnyebben magába szívhatja a szennyeződéseket, és az eltávolításuknál különös óvatossággal kell lennünk a kényes anyag miatt.

Aranyszabály, hogy bármilyen konyhabútorral is rendelkezünk, válasszunk az anyagának megfelelő tisztítószereket. Ha lehetséges, a mindennapi használat során kerüljük a vegyszeres takarítást, és inkább hagyatkozzunk egy meleg vizes rongyra.

A KonyhaMax.hu magasfényű bútorai segítségével megalkothatod álmaid konyháját! Tekintsd meg a széles választékot, és szerezd be az elemeket gyorsan és könnyedén!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás