A rovat kizárólagos támogatója

Fontos elvtársak mindig is voltak és azoknak ilyenkor fontos az ügyintéző felesége és a feledékeny csemetéje is, aki viszont élni kíván a teljesítménnyel (azt elfelejtette) meg nem szerzett jogával, mert hiszen ő a következő generációs VIP, akinek ez alapból jár, mert apuka valamiért (itt sok MOL-részvényt vett) megérdemelte, s vele hetedíziglen minden leszármazottja. Az egész Corvinus tudja név szerint melyik családról van szó, hiszen a mami egyszer csak, a gyermek óravégi telefonjára megjelent frissen és tettre készen az osztályteremben nyomatékos figyelmeztetésképpen. A hazai sajtó a család nevét elhallgatja, hiszen személyiségi jogaik nekik vannak. Az amorális zűrzavarba keveredő rektor, dékán és a három etikai vizsgálatot kezdeményező tárgyfelelős vizsgáztató (aki helyett jogellenesen vizsgáztattak) röpült. Pontosabban a rektor a kivizsgálás után (Lánczi András) önként lemondott, a dékánt érdemei elismerésével leváltották (Szabó), míg az etikai kivizsgálás indítót elbocsátották (Szabó). Érdekes, hogy személyiségi jogai mindig is a morálisan botladozóknak voltak (itt szerintem ’A’ diáknak és családjának, akik az egészből a rendszer győzteseként jöttek ki – alájuk nyúlt a NER és a fortélyos félelem), akik nem biztosak a saját igazukban. Sőt, szerintem new vipék tudják, hogy nem nekik van igazuk, hogy nem a docens a politikai ítéletvégrehajtó, hanem a csemete méretezte el az egóját, de ez alanyi jogon (értsd politikai és gazdasági befolyás) jár neki, mert ő mégegyenlőbb. Üdvözlet mindenkinek a kifejlett orbánizmusban. Ez itt a nemzeti tőkésosztály és az ő morális nemzeti tartása. A jövő zálogával, amit én sem váltanék ki.

Szereposztás:
A 62 éves Hernádi Zsolt Tamás közgazdász 2001 óta a MOL Magyar Olaj- és Gázipari NyRT elnök-vezérigazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartói joggal rendelkező kekva kuratóriumának elnöke. Horvát szempontból megvesztegetéssel körözött ügyfél. 2013 szeptember végén a zágrábi bíróság elfogatóparancsot adott ki Hernádi ellen, aki az Interpol vörös körözési listájára is felkerült. A magyar bíróság megtagadta Hernádi Zsolt kiadatását, aki emiatt nem utazhatott szabadon. 2022 júliusában választott bíróság, az ICSID a korábbi UNCITRAL-ítélettel megegyező végkövetkeztetésre jutott: Horvátország ebben az eljárásban sem tudta bizonyítani [!] a korrupciós vádakat, az ügy koronatanúját pedig teljesen hiteltelennek minősítette a választott bíróság. Az ICSID az eljárás kilencéves időtartama alatt több tucat tanút hallgatott meg, több tízezer oldal iratanyagot vizsgáltak meg, ami után egyhangú bírói szavazással hoztak ítéletet. A korrupció hiányának megállapításán túlmenően az ICSID a MOL javára a horvát kormány 2014-es gázpiaci intézkedéseivel összefüggésben (késedelmi kamattal együtt) 235 millió dollár kártérítést is megítélt. HZsT tehát a jog szerint tiszta, mint a patyolat. Szó nem érheti; lehet neki a díszpáholyban jelenteni. Karrierjét páratlan tehetsége teremtette meg – legalábbis a NER szerint.

2020-ban Magyarország 69. leggazdagabb embere (2023-ban nem fért a 100 leggazdagabbak csoportjába – elszegényedett volna?). Orbán Viktor tanácsadója. A 7. legbefolyásosabb állampolgár. Unokaöccse Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere.

Hernádi úrnak az alábbi volt fontos: 

„Én a gyereknek a szüleivel… történetesen tudom, hogy kiről van… Én az életben nem beszéltem soha a Molról, se másról. Az egyikkel találkoztam egyszer egy focimeccsen. Annyi volt, hogy kezet fogtunk, de az már évekkel ezelőtt […] És hadd mondjak valamit: nem az én lányom volt. Szegény lányom is sírt emiatt. De nem ő volt… – Oda jár ő is? – Persze!

»…voltak szabálytalanságok a rendszerben«. Ugyanakkor ő nem látta akkora gondnak az egész ügyet, mivel – mint mondta – »előfordulhat, hogy valaki nem teljesít bizonyos feltételeket, amikor én voltam egyetemista, nálam is előfordult«. Szerinte méltányossági kérelemmel ezt lehet orvosolni, de itt ezt a lehetőséget a diák nem kapta meg, pedig ez szerinte olyasmi lehetett volna, »mint a katolikus egyháznál a gyónás«”

Ádám Zoltán hét éve a Corvinus tanára. Előélete oktató-kutatói és újságírói. Neki csak [!] a szellemi tőkéje és a morális tartása az, ami felmutatható. Pártkatonák mondják róla, hogy pártaktivista; valahogy hitelteleníteni kell, ha már a TASz jogászai segítik.

Ádám Zoltán docens szerint árnyék vetült a Corvinus Egyetem egyenlő bánásmódot és teljesítményt hirdető tevékenységére.

Szerintem is. Közel negyven éven át oktattam és harminc éven át tárgyfelelősként vizsgáztattam. Ebbe a jogomba senki sem próbált belenyúlni. Ott is hagytam volna az efféle zsibvásárt, hiszen a cél önmagunk minőségének változása és nem egy hamar összemaszatolt diploma, amit az első munkahely kivételével már senki sem néz meg. Számtalan bukdácsoló diáktársam lett ún. nagymenő bólogató, és kitűnő süllyedt el igazmondóként, de kapcsolatok hiányában. Alig különb az ebül szerzett diploma mint (ma buktatni sem szabad, oda akkor a fejpénz), amit a falusi kirakodóvásáron is lehet venni a használt protézisek mellől.

Hernádi úr egyetemi színvonalról kifejtett véleménye (mindig a hallgatónak van igaza) nekem nagyon harsány és részrehajló, viszont ugyanolyan nehezen bomló, mint általában a műanyag-szemét. Gondolhatja bárkit is ezután, hogy az esemény az EU-t arról fogja meggyőzni, hogy a kekvák kuratóriumait nem pártkatonák irányítják. Igen, az urambátyám-szerű egypárt rendszer felé elindult, Ázsia felé nyitó Fidesz-KDNP-re gondolok Csülökkel és Tömjénnel az élen. Tessék emészteni ezt az ügyet, az előzményeit és következményeit, mert erre nem kevesebb, mint Magyarország megy rá. Éppen térdig gázolunk benne, de gyorsan emelkedik a cucc.

Darvas Béla

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás