A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A kávé az egyik legnépszerűbb ital a világon, és sokan nem tudnak nélküle elképzelni egy napot sem. Az irodai munkavégzés során is fontos szerepet játszik, hiszen segít a koncentrációban, a fáradtság leküzdésében és a hangulat javításában. De vajon milyen kávéfőzőt érdemes választani az irodába, ha a fenntarthatóságra is figyelni akarunk?

Automata kávégép

Ez a kávéfőző típus a legprofibb típus, amely ízletes, minőségi italok készítésére képes. A kávéautomata bérlés előnyei közé tartozik, hogy ez a gép frissen őrli meg a kávébabot, és nyomás alatt főzi le az italt. Ennek köszönhetően kevés hulladékot termel és a kávé íze és aromája a lehető legjobb lesz, ráadásul a kávé erősségét is be lehet állítani a készüléken. 

Egyetlen hátránya, hogy maga a készülék drága, és sok karbantartást igényel, azonban a kávéfőző bérlés fenntartható megoldást kínál erre a problémára. A szolgáltatás igénybevételével hosszú távon gondoskodhatunk az iroda kávé ellátásáról.

Kotyogós

Az egyik legrégebbi és legegyszerűbb kávéfőző fajta, amely olcsó és strapabíró. A kotyogós kávéfőző működéséhez nem igényel közvetlenül elektromos áramot, így energiatakarékos. Azonban sok víz és kávé szükséges a kávéfőzéshez, és a keletkező kávézaccot sem mindig könnyű újrahasznosítani.

Csepegtetős kávéfőző

Ez a kávéfőző típus a hosszú, teaszerű kávék készítésére alkalmas. A csepegtetős kávéfőző előnye, hogy egyszerre több adag kávét is el tud készíteni, és a filterpapírnak köszönhetően tisztább, teaszerűbb italt kapunk. Azonban sajnos sok elektromos áramot fogyaszt, a filterpapír által pedig több hulladékot termel.

Kapszulás kávéfőző

A kapszulás kávéfőző az egyik legmodernebb és legkényelmesebb fajta, hiszen egyetlen gombnyomással készíthetünk vele különböző ízű és erősségű kávékat. A kapszulás kávéfőző használata gyors és egyszerű, és az ezzel a géppel készült kávé minősége is kiváló. Azonban a kapszulák – amellett, hogy drágák – sajnos nagyon sok és nehezen lebomló hulladékot termelnek.

A fentiek alapján elmondhatjuk, hogy a legfenntarthatóbb megoldás az irodába az automata kávéfőző, hiszen ez a típus termeli a legkevesebb hulladékot, miközben a legjobb minőségű kávét adja. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a többi kávéfőző típust el kell vetni, hiszen mindenkinek más az ízlése és az igénye. A lényeg, hogy tudatosan válasszunk, és használat közben is gondoljunk a környezetünkre.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás