Hirdetés
(X)

Egy édesanya életében a baba első éve az egyik legizgalmasabb, ugyanakkor legédesebb időszak. Az öröm és a néha bizony elhatalmasodó fáradtság különlegessé teszi ezt az életszakaszt, ugyanakkor rengeteg kérdés is kapcsolódik hozzá, melyek közül az egyik legfontosabb az, hogy mikor és hogyan kezdjük el a hozzátáplálást.

Régi idők kontra modern elvek

A mai kismamák számára nehéz helyzetet teremt az, hogy a gyermekgondozási és nevelési elvek nagy része gyökeres fordulatot vett azóta, mióta ők voltak gyerekek. Így sajnos hiányzik az idősebb generáció támogatása és tanácsa, amelyeket egyszerűen követni lehetne. 

Az édesanyáknak a rengeteg lehetőség közül ki kell választani azokat az irányokat, amelyeket szimpatikusnak tartanak, illetve megpróbálhatnak bízni a saját ösztöneikben is és ráérezni a helyes irányra.

A táplálkozás manapság központi téma

Az egészséges életmódhoz ragaszkodva az emberek egyre inkább előtérbe helyezik az étkezés kérdéskörét, kiemelt fontosságúvá váltak a gyermekek táplálkozási szokásaik, illetve azok kialakítása, amely már a hozzátáplálással elkezdődik. 

A tudatosság az étkezésben ugyanis tanulható és természetessé tehetjük a gyermekünk számára, ha eleve ezt tanítjuk meg neki.

Ameddig kizárólag szoptatod a kicsit, addig könnyű dolgod van, hiszen biztos lehetsz abban, hogy a lehető legtökéletesebb táplálékot nyújtod számára, amely ráadásul mindig az igényeknek és a szituációnak megfelelően alakul. 

Ez azt jelenti, hogy például ha betegek vagytok, akkor a kicsi kap a te ellenanyagaidból is, illetve mindig olyan összetétellel rendelkezik a tej, ami aktuálisan a legtökéletesebb a baba számára.  Bármennyire is tökéletes az anyatej, idővel eljön az a pillanat, amikor már nem nyújt elég tápanyagot a kicsi számára. Ilyenkor jön el az ideje a hozzátáplálásnak. De mikor jön el pontosan ez az idő?

Vágjatok bele bátran a hozzátáplálásba!

A hozzátáplálást nyugodtan igazítsd a baba jelzéseihez. Ha ügyesen ül és érdeklődni kezd az ételek iránt, akkor eljött a ti időtök. A játékos kezdethez válasszatok a Bubbaland.hu baba étkészletei közül, amelyek valódi élménnyé teszik ezt az izgalmas kezdetet. 

A boltokban rengeteg babaétel és tápszer vár titeket, hogy elkezdjetek ismerkedni az ízekkel, de te magad is készíthetsz püréket a kóstolgatáshoz. A természetes ízek és alapanyagok minden ételnél alapfeltételnek számítanak, amit a babának szánsz, ezért válassz nagyon körültekintően! 

Ez egy olyan korszak, amikor a kicsi az ízek sokaságával találkozik, s míg egyeseket rögtön megszeret, másoktól előfordulhat, hogy idegenkedni fog. Nem érdemes emiatt bosszankodni. 

A Done by Deer étkészletekkel akkor is játékos lesz minden étkezés, ha éppen nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy tervezted. Vedd elő a humorodat és inkább légy társa a kicsinek ezen a kalandos úton, amit az ízek megismerése jelent.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás