Hirdetés
(X)

Ebben a cikkben igyekszünk megválaszolni a címben feltett kérdést, hiszen a márka termékei szinte mindenki által ismertek.

Mindenki tudja, hogy a sportos és utcai életmódhoz a Skechers cipő az egyik legjobb választás. A közel harminc éve alakult vállalat a piaci rést megtalálva nők számára készített kényelmes és sportos lábbeliket. De vajon mi a cég sikerének titka?

A Skechers alapítása

A Skechers 1992-ben alakult meg, azonban a tényleges elindulása egy évvel később történt csak meg. Ekkor még csak alig pár sportcipő márka volt a piacon, így bőven volt kereslet ezekre a termékekre. A férfi lábbelik terén még a Nike volt a hódító, ezzel szemben a nők esetében az L.A Gear sportcipő vállalat volt a befutó. Ma már azonban mindenki tudja, hogy a sportos és az utcai életmódhoz a Skechers cipő a legjobb választás. De akkor mikor jött a lábbeli sikere?

A nagy Skechers siker kezdete

Robert Greenberg neve ismerős lehet az L.A. Gear márka kapcsán, hiszen azt, illetve a Skecherst is ő alapította meg, legalábbis társtulajdonos volt. Nem véletlen tehát, hogy az előbbi közrejátszott a Skechers megalakulásában is. Miután a férfi tízezer dollárért megvette az E.T. nagysikerű mozifilm licenszjogait, lehetősége akadt a cipőfűzőkön reklámozni az alkotást. Ez hatalmas siker lett a rajongók körében, így nagyjából nyolc hét alatt hárommilliót hozott a konyhára ez a termék. Greenberg ezt a pénzt áldozta fel arra, hogy megalapítsa a kizárólag női igényekre szakosodott lábbelit. 

A sportcipők elterjedése

Az 1990-es évek korai szakaszában már látni lehetett, hogy a sportcipők és persze ezzel együtt a sneakerek is hatalmas népszerűségnek örvendenek majd. A korabeli darabokat még Michael Jordan nevével promotálták. Ki ne emlékezne a régi Nike vagy éppen az Air Force 1 reklámjaira?

A márkák ekkor már gyártottak olyan kollekciókat, amelyeket az extravagánsabb fiatalok már az utcán is viseltek. Egyetlen probléma volt akkoriban, méghozzá az, hogy ezeket a lábbeliket főként a férfiak lábára és stílusára szabták.

Ekkor jött a piaci rés megtalálása, amire remek megoldás lett a Skechers Chrome Dome nevet viselő darabja. Ez egy magasabb talppal rendelkező, koptatott fazonú farmerekhez remekül illeszkedő termék volt. Ezt a változatot mind a férfiak, mind pedig a nők nyugodtan viselhették, hiszen stílusban mindegyik nemhez igazodott. 

A mai sneakerek

Manapság már több mint háromezer változata van a sneakereknek. Legyen szó férfiakról, nőkről vagy éppen gyermekekről, bárki talál magának egyedi lábbelit. Léteznek belebújós fajták, csizmás verziók, magasabb talpú cipők, de még papucsok is. A tervezőknek hála pedig télen és nyáron is viselhetjük őket, többféle színben és formában. Szerencsére figyelnek arra, hogy a termékek maximális kényelmet biztosítsanak a viselőjük számára. A fejlett technológiának köszönhetően pedig ütéscsillapítással és párnázottsággal látták el a cipőket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás