A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A babahinták nemcsak mutatós és szórakoztató termékek, amelyek feldobják a lakás bármely helyiségét, miközben lekötik a kicsik figyelmét, hanem olyan eszközök, amelyekbe már újszülött kortól kezdve biztonságosan és pozitív hatások sokaságát kiélvezve teheted a gyermekedet.

Minden hinta jó a babáknak?

A válasz határozottan nem, hiszen speciális kialakításra van ahhoz szükség, hogy egy hinta megfeleljen a legkisebbek számára, s kizárólag a vele járó előnyöket élvezzétek ki, a hátrányok vagy problémák helyett. 

A babyberry.hu kínálatában Adamo hinták sokasága érhető el, minden szükséges kiegészítővel egyetemben, így néhány kattintással beszerezhetjük az összes kelléket, s hamarosan a mi babánk is hintázhat. De miért jó ez neki?

A hinták előnyös tulajdonságai

A picik születésük előtt édesanyjuk pocakjában, s így állandó mozgásban voltak. Eközben különféle ingerek érték őket, ezért ehhez vannak hozzászokva. Az Adamo hintában ringó csecsemő komfortos ölelésben és kellemes ringatásban otthonosan érezheti magát, így gyorsan elszenderül, s még a saját önkéntelen reflexei is kevésbé ébresztik fel, hiszen a saját mozgásának hatására újabb ringatás garantált. 

Nem véletlen, hogy az inkubátorokban is használtak bölcsőket, hogy az idősebb generáció is bölcsőbe tette le pihenni gyermekét, s nem egy fix kiságyba, ahogy az sem, hogy a hordozást is felfedezte magának az emberiség, s manapság már nálunk, a modern világban is egyre nagyobb teret hódít az édesanyák körében. A mozgás hozzátartozik a picik életről gyűjtött addigi tapasztalásához, s pozitív hatásokat generál a szervezetében.

A hintázás hatására normalizálódik a súlygyarapodás, elviselhetőbbé válik a pocakfájás, könnyebb benne elszenderedni, s visszaaludni is a megébredésekkor, ráadásul remek fejlesztőeszköz is egyben. A hinta ugyanis pozitívan hat az idegrendszer, sőt, a mozgás fejlődésére is. 

Kevesebb probléma később az iskolában? Igen!

Talán meglepően hangozhat, de a hintázás közbeni egyensúlyvesztés, majd annak visszaszerzése, a koordináció fejlődése, az izmok fejlesztése révén olyan ingerekhez jutnak a kicsik, ami segíti őket abban, hogy később könnyebb legyen a mozgás- és beszédfejlődés, megfelelően alakuljanak a gyermekben meglévő képességek, javuljon az egyensúlyérzék, de még a kéz és láb összehangolt működésére is fejlesztően hat. Ezeknek a dolgoknak a megfelelő alakulása lesz az alapja annak, hogy majd olyan batyuval indulhasson a gyermek az iskolába, amiben minden szükséges alap megvan.

Az Adamo hinta már a legkisebbek számára is tökéletes választás, s nyugodtan pihenhet benne a pici a nappali alvások közben, s az anyának is marad két szabad keze, s magára is egy kis ideje a hosszabbra nyúló szunyókálások, s a rengeteg ringatás helyett. 

Természetesen ez a hinta nemcsak a csecsemőknek jó! Nyugodtan használható akár 15 kilogrammos súlyig is, amelyet nagyjából 3 éves kor körül érnek el a gyerekek. A junior modellre váltva pedig akár 5 éves korig is élvezhetik a hintázás nyújtotta előnyöket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás