Hirdetés
(X)

Vannak esetek, amikor mobilod hangszórója olyan mértékben sérül, hogy a csere az egyetlen lehetséges megoldás az egész készülék cseréjén kívül, annak ellenére, hogy előzetesen mindent megpróbáltál a megmentése érdekében.

Az okostelefonok ma már szerves részei életünknek, tevékenységeinknek. Egy okostelefon már nem is tűnik olyan okosnak, ha a hangszórói elnémulnak. Akár iPhone, akár Android felhasználó vagy, mobilod lényeges funkciói jelentősen támaszkodnak a hangszórókra. 

Nélkülük nem tudsz zenét, podcastot hallgatni, sorozatokat, filmeket nézni, telefonálni a kihangosítóval, és nem hallod az értesítéseket sem. Egy néma okostelefon pedig egyszerre bosszantó és frusztráló.

Mit tegyél, ha nem működik a hangszóró?

A telefonokban általában több hangszóró is található. A felső hangszóró felel a telefonhívásokért, az alsó a zenéért, csörgésért.

Amennyiben váratlanul elnémul a telefonod, van néhány hibaelhárítási javaslatunk. A problémát többféle hiba is okozhatja: beállítás, beázás, szoftverhiba vagy akár egy sérült hardver is. 

Bizonyos esetekben nem marad más választásod, mint kicseréltetni egy szervizben a hangszórókat vagy egy teljesen új készüléket vásárolni. A GSM Pont üzleteiben szervizszolgáltatások keretein belül precízen, megbízhatóan akár 1 órán belül elintézik a legtöbb javítást, így akár a hangszóró kicserélését is. 

Mielőtt a hangszóró vagy készülékcsere mellett döntesz, érdemes kipróbálni a leggyakoribb megoldásokat:

  • Győződj meg róla, hogy nincs lenémítva a telefonod! Kínos, mégis gyakran előfordul, hogy elfeledkezik róla a felhasználó, hogy egy megbeszélés, mozilátogatás miatt néma üzemmódba kapcsolta a mobilját. A javítása egyszerű, csak állítsd vissza utcai üzemmódra!
  • Ellenőrizd az alkalmazások hangbeállításait! Egyes alkalmazások lehetővé teszik a hang elnémítását a fő hangerőszabályzótól függetlenül.
  • Győződj meg róla, hogy a fejhallgató nincs bedugva! A legtöbb telefon automatikusan kikapcsolja a külső hangszórót, ha a fejhallgató csatlakoztatva van. 
  • Ellenőrizd a szoftvert! A szoftverprobléma az egyik leggyakoribb ok, ha elhallgatnak a hangszórók. Ez a probléma általában percek alatt javítható az operációs rendszer eltávolításával, és a legújabb verzió telepítésével.
  • Állítsd vissza a gyári beállításokat! Ez a leghatékonyabb módja annak, hogy megbizonyosodj arról, hogy a hangszórók valóban elromlottak. Mielőtt megléped, készíts biztonsági másolatot a telefon tartalmáról! A visszaállítás befejezése után azonnal tudni fogod, hogy a probléma megoldódott-e.

Amikor csak a hangszóró kicserélése segít

Ha a minden felvázolt megoldást kipróbáltál, de még mindig nem hallasz semmit, az azt jelenti, hogy a telefon hangszórója elromlott. Ez gyakori hiba, hiszen a hangszórók a telefon legérzékenyebb részei. A javítás költségei a telefon típusa és a hiba okának függvényében változhatnak. A hangszóró cseréje azonban szakember segítségével viszonylag könnyen elvégezhető.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás