Hirdetés
(X)

Csörlőket számos esetben használhatunk, azonban előtte mindenképpen tájékozódni kell róla, hogy hogyan csináljuk ezt helyesen. Legtöbbször autómentésnél jöhet jól, de számos egyéb nehezebb tárgy megmozgatásához is hasznos lehet. Ismerje meg Ön is a részleteket!

A megfelelő csörlő kiválasztása

Ha a kézi csörlővel szemezünk, azt autószállító, quad vagy hajószállító esetén lehet használni, de még építkezéseken is megállják a helyüket. Fontos kiemelni, hogy ezeket a darabokat mindig csak vésztartaléknak válasszuk lehetőleg. Hiszen a kézi csörlők működése nem olyan biztonságos és megbízható, mint ahogy az az automatán működő társaikra jellemző. Ezenfelül találhatunk még hidraulikus, illetve elektromos csörlőket is. 

Pont ez utóbbi variációra lenne szüksége? Nézzen szét a Maconwinch elektromos csörlő kínálatában, ahol csak jó minőségű darabokat fog találni!

A csörlőt alapvetően a jövőbeni terhelésnek megfelelően kell kiválasztani. Mindenféleképpen át kell gondolni előre, hogy milyen tömegű tárgyakat szeretnénk vontatni vele. Ha nem vagyunk teljesen biztosak a dolgunkban, akkor érdemesebb egy nagyobb teherbírású terméket választani. Hiszen ha alulméretezzük a csörlőnk teljesítőképességét, akkor lehet, hogy nem leszünk boldogok, ha éppen az adott helyzetben nagyobb erőt kellene kifejteni. 

Mire figyeljünk az elektromos csörlőknél?

Ha nem a hidraulikus, hanem az elektromos variációt szeretnénk beszerezni, akkor sem úszhatjuk meg a kutatómunkát. Ugyanis ennél a típusnál is van pár dolog, melyre mindenképpen oda kell figyelni. Ezeket fogjuk megosztani Önnel a következőkben. 

Az egyik ilyen elengedhetetlen tulajdonság a tápértéknél lévő 12V-os vagy 24V-os egyenáram, illetve 230V-os váltóáram. Ezen két megoldás közül tudunk választani, ám nem használhatjuk mindkettőt az összes esetben. Fontos, hogy autókra mindenképpen 12V-os vagy 24V-os csörlőt szereljünk fel, hiszen ezek a legegyszerűbben üzemeltethető gépezetek.

Léteznek úgynevezett önmentő csörlők is, melyek akkor lehetnek hasznosak, ha elakadunk valahol. Ezek főként terepjárókon jöhetnek jól, sárosabb útviszonyok esetében. Ezek beszerzésénél az a legfontosabb szabály, hogy a csörlő húzóereje minimum a vontatott jármű kétszerese legyen. Ellenkező esetben nem biztos, hogy ki fogjuk tudni menteni magunkat a helyzetből. Erre mindenképpen figyeljünk oda, hiszen a számérték általában angol fontban van megadva, így ezt az adatot ne felejtsük el átváltani magunknak kilogrammba.

Szakszerű felszerelés

A csörlőhasználat legfontosabb momentuma a beszerelés, hogy a tárgy megfelelően rögzítésre kerüljön. Így mindenféleképpen azt javasoljuk Önnek, hogy ezt a folyamatot bízza szakemberre. Hiszen számos kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ha tökéletesen van elvégezve ez a művelet.

Nagyon fontos, hogy mindenképpen az autó vagy az utánfutó alvázához kerüljön rögzítésre a csörlő, hiszen így tudjuk a legnagyobb biztonságot garantálni. Reméljük, most már Önnek is kellő információja van a csörlőkről ahhoz, hogy be tudja szerezni a megfelelőt.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás