Hirdetés

Manapság nem csak az okostelefonok, hanem a hozzájuk készült kellékek piaca is virágzik. Kis túlzással már a sarki vegyesboltban is árulnak tokot vagy töltőkábelt, így a legtöbb ilyen kiegészítőhöz roppant egyszerű hozzájutni. Mindezek ellenére mégis ajánlatos felszerelkezni néhány tartalékkal a legfontosabbakból, hiszen Murphy törvénye értelmében mindig pont arra lenne a legnagyobb szükség, amihez épp nem lehet hozzájutni. 

Üvegfólia

Elég egy óvatlan mozdulat, és telefonod máris kipróbálja magát a szabadesés művészetében. Ha szerencséd van, akkor a kijelzőnek semmi baja, csupán az üvegfólia tört darabokra. Mivel nyilvánvalóan nem szeretnél még napokig “bepókhálósodott” kijelzővel járkálni, ezért minél hamarabb megszabadulsz az elhasználódott fóliától. Ha viszont nincs kéznél egy új, akkor vagy addig használod a töröttet, amíg nem sikerül beszerezni egyet, vagy kockáztatsz, és egy ideig védelem nélkül hordod a mobilod. No de mi a garancia arra, hogy másnap nem landol ismét egy durvát? Semmi. Ezért jobb, ha van tartalék fóliád, amit rögtön fel is tudsz helyezni. 

Töltőfej, adatkábel

Már ott villog a kijelzőn az “alacsony akkumulátorszint” felirat, amikor végre hazaérsz, és gyorsan töltőre teszed a készüléket. Igen ám, de a jól ismert csippanó hang elmarad, és úgy tűnik, hogy a mobilod észre sem vette, hogy épp próbálod “megetetni” egy kis energiával. Hiába húzod ki és dugod be többször, hajlítgatod a kábelt, semmi eredmény. Most mihez kezdj? 

Ha nem voltál előrelátó, és mondjuk épp egy hosszú hétvége közepén vagy, amikor még az üzletek sincsenek nyitva, na akkor pácban vagy. Ha viszont szeretsz felkészülni a váratlan helyzetekre, akkor csak előszedsz egy tartalék töltőt és kábelt, a mobilod pedig hamarosan új erőre kap.

Bónusz tipp: válaszd a sokoldalú multifunkciós kábeleket a Tok-Shop.hu-tól, melyek többféle csatlakozós készülékhez is használhatóak. Így szükség esetén akár egy barátodat is kisegítheted a szorult helyzetéből. 

Védőtok

A helyzet hasonló, mint a fólia esetében. Egy kis ügyetlenkedés vagy szerencsétlen baleset, és a mobil megtapasztalja a zuhanás, majd a landolás élményét. Bár a legtöbb tok jól bírja a strapát, azonban előfordulhat, hogy olyan durva felülettel találkozik, amin megsérül. Bizony, láttunk már olyat, hogy az éles kavicsok még a szilikontokon keresztül is megkarcolták a készüléket! A balesetet szenvedett tokot minél előbb ajánlott kicserélni, főleg, ha a telefon gyakran találkozik extrém körülményekkel. 

Fülhallgató

Zene nélkül képtelen vagy sportolni vagy utazni? Nos, akkor bizonyára nem ismeretlen számodra az a roppant bosszantó szituáció, amikor a füles egyik fele egyszer csak elnémul, mert megszakad a vezetékben egy szál, vagy vacakol a Bluetooth-kapcsolat. Ezeket az eszközöket gyakran javítani sem lehet, ezért sosem árt egy vésztartalék, nehogy zene nélkül kelljen folytatnod a napodat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás