Hirdetés

Ma megvolt az első komolyabb idei vegetáció tűz az Aggteleki Nemzeti Park déli területén. Mintegy 6 hektárnyi erdőterületen ment végig az avartűz Imola településhez tartozó erdőterületen.

A tűzben teljesen kiégett az avarszint, illetve több helyen a fák törzsének alsó része. A visszagyulladás ellen az erdészet munkatársai őrzik a területet. Hegyvidéken gyakran előfordul, hogy a korábban begyulladt száraz törzse átég az oltást követően, és kidőlve a lejtőkön legurulva újabb tüzeket okoz. Emellett még a felerősödő szél is okozhat hasonló gondokat.
Az oltásban 30 fő vett részt, az Aggteleki Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltó is. A megyében jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben… Kérdeznénk a gyújtogatókat, hogy na vajon miért? – tette fel a költői kérdést a park FB oldalán a fotói mellett.

tűzgyújtási tilalom 2020 04 02 térkép

Április 3-tól 7 megyében tűzgyújtási tilalom van érvényben.  Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területein tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás