Hirdetés
Forrás: hvg.hu

Előre nem látható körülményként egy ellenáramoltató-medencét is be kell építeni a kajakos központba, és a céltornyot is alkalmassá kell tenni arra, hogy versenyeken megfelelően használhassák, úgyhogy még drágább lett az építkezés. Bezzeg a tó vízpótlására nincs pénz.

Az eredetileg tervezett 43,4 helyett 45,9 milliárd forintba fog kerülni a Velencei-tónál épülő, Kovács Katalin egykori klasszis kajakozó nevét viselő Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia – vette észre az Átlátszó az uniós közbeszerzési értesítőben. Miután ugyanis a beruházó német szakemberekkel egyeztetett, rájött, hogy még egy ellenáramoltatott kajak-kenu medencére is szükség lesz, így annak az árát is bele kell venni a szerződésbe előre nem látható körülményként.

Emellett a céltorony épületét is át kell tervezni. Méghozzá azért, hogy „verseny esetén megfelelő műszaki és egyéb hátteret biztosítson”. Emellett magaslati szobát, magaslati sportdiagnosztikai labort is építenek, valamint több rajtkő is lesz.

Letarolták a fákat az épülő Nemzeti Kajak-Kenu Akadémiánál a Velenceitó északi partján. forrás: Átlátszó

A munkákat 2021-ben a West Hungária Bau nyerte el közbeszerzésen. Ennek a cégnek a többségi tulajdonosa Paár Attila, aki korábban megvásárolta Tiborcz István tulajdonrészét az Eliosban.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás