Hirdetés
greenfo/MTI

Egy 18 tonnás bálna felfúvódott tetemét távolították el a hatóságok egy ausztrál strandról tegnap, mert attól tartottak, hogy a tetem felrobban, és a robbanás mindent beterít.

A csaknem 13 méteres nőstény hosszúszárnyú bálna (Megaptera novaeangliae) tegnapelőtt este vetődött partra a Sydneytől 430 kilométerre északra lévő Crescent Head közelében lévő Big Hill Beachen. Mivel az állat elkezdett felfújódni, az Új-Dél-Wales állami nemzeti park felelősei az idővel versenyt futva eltávolították a tetemet a partról.

Jools Farrell, a tengeri emlősök mentésével foglalkozó szervezetet munkatársa szerint a felfúvódás és esetleges robbanás természetes folyamat a partra sodródott és elpusztult állatoknál. A hatóság emberei darut használva emelték fel a bálnát és vitték biztonságos területre.
Hogy miért is jobb félni, mint megijedni, azt egy korábbi videó bizonyítja:
 

Bár pontosan nem tudni, mi okozta a bálna elpusztulását, a szakértők szerint valószínűsíthető, hogy végső kimerülésben múlt ki idei hosszú vándorútja során.  A strandolni vágyóknak azt javasolták, hogy ne menjenek a vízbe a Big Hill Beach környékén a következő legalább 28 órában, mivel a bálna nagyszámú cápát vonzott a területre.

Kiskép forrása és helyi cikk: Whale washed ashore near Crescent Head

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás