Hirdetés
(X)

Egy nemzetközi költöztetés régen nem volt egy leányálom. Ma sem sorolható a legegyszerűbb szállítási módok közé, de sokkal kiforrottabb minden. Nekünk, ügyfeleknek már szinte ugyanolyan, mint egy belföldi bútormozgatás. De nézzük, mire kell felkészülni, miben más ez, mint egy hagyományos, városon belüli fuvar.

A nemzetközi költöztetés több idő

Az első, ami talán eszünkbe juthat, az az, hogy a táv sok esetben jelentősen nagyobb, mint egy belföldi szállításnál. Persze itt most nem egy Párkány-Esztergom távlatra gondolunk, inkább egy Berlin-Budapestre például vagy pedig egy London-Debrecenre.

Már csak az út hosszából is jól látható, hogy ez bizony egy időigényes feladat lesz a költöztető cég számára. Épp ezért lejjebb kell adjunk az elvárásainkból. Itt nincs olyan, hogy SOS szállítás, pár órán belüli érkezéssel. Extrém esetben lehet persze, de ahhoz nagyon közelről kell indulni. Szóval előre kell terveznünk, nem mondhatjuk az utolsó utáni pillanatban a költöztetőnek, hogy “itt vagyok, most kellenek a cuccaim”. Mondjuk egyébként is hiába mondanánk, mert a legjobbak jó eséllyel már be vannak táblázva.

Érdemes magasabb árral számolni

Egy nemzetközi költöztetés során az ár is magasabb lesz, mint egy belföldi esetén. Ez természetesen azonnal feltűnhet bárkinek már abból is, ha megnézi a távolságbeli különbségeket. Sokkal több ideig tart az út, több ideig foglalják le a cuccaink a cég teherautóját és az embereit.

De ez még nem minden. Ott van az is, hogy egy külföldi út esetén lehetnek további kiadások is. Többletköltsége lehet ugyanis a költöztető cégnek bizonyos fizetős utakon. Magyarországon biztos országos éves matricájuk van, de egy ritkábban előforduló Európai út azért más. És ezzel számolnunk kell.

Ahogy egyébként azzal is számolni kell, hogy épp ezek miatt a plusz költségek miatt előre is kell fizetni valamennyit. Egy költöztető cég sem fog csak azért plusz kockázatot vállalni, mert nekünk külföldről kell pár bútor. És valljuk be őszintén, ez abszolút érthető is. Az előleg, amivel nagyjából számolhatunk, az 50% legalább. És arra is készüljünk fel, hogy még a lerakodás előtt előfordulhat, hogy ki kell fizetni a teljes összeget.

Profikkal nem lesz gond

Persze nem mindegy az sem, hogy kivel szállíttatjuk a holminkat. Ma is belefuthatunk olyanba, akik mindent megígérnek, aztán meg kérik előre a teljes út árát, és végül mégsem teljesítenek. Ne dőljünk be az ilyen szélhámosoknak! Csak megbízható céggel kössünk szerződést. Olyannal, aki elérhető, írásban ad ajánlatot, és tartja is magát mindahhoz, amit ígért.

Nagy lépés lehet ez a biztonságos szállításért is. Teljesen gondtalan lehet a bútoraink utaztatása, ha profi szakemberekre bízzuk a vagyontárgyainkat. Ők profi módon fogják becsomagolni a dolgainkat, és vigyáznak is rájuk fel- és lerakodásnál. Útközben is megfelelően lesznek rögzítve, valamint kellő mennyiségű pokróccal védik majd őket a hosszú út során.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás