Hirdetés

Nem fizeti ki a kormány a Lánchídra szánt hatmilliárdos támogatást. A Területfejlesztési Minisztérium álláspontja szerint azzal, hogy a főváros nem engedi fel a hídra a személygépjárműveket, megszegte a kormányhatározatban foglaltakat.
Nem fizeti ki a kormány a Lánchíd beruházásának támogatására ígért 6 milliárd forintot – erről tájékoztatta a Területfejlesztési Minisztérium az ATV Híradóját. A tárca felidézte, hogy a kormány és a főváros egyezsége úgy szólt, hogy abban az esetben támogatják a Lánchíd felújítását hatmilliárd forinttal, ha a beruházás kezdetétől számított másfél éven belül az autósok újra használhatják a hidat. Ugyan a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről csak 2023 végén születik majd döntés, ám addig csak a BKK járatai, a taxik, a kerékpárok és a motorosok hajthatnak át rajta, a gyalogosok és az autósok nem vehetik igénybe.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban úgy fogalmazott, hogy a propagandán kívül semmi sem szól a Lánchíd autómentessége ellen. Amikor a főváros javaslatot tett az ideiglenes forgalmi rendre, fel sem merült bennük, hogy a kormány ne értene ezzel egyet – posztolta Karácsony, s ezt egy két évvel ezelőtti interjúval igyekezett bizonyítani, amiben Vitézy Dávid közlekedési államtitkár arról beszélt: bízik benne, hogy a felújítás után is autómentes lehet a Lánchíd-emlékeztetett a hvg.


Háttér:
A budapestiek másfél év után visszakapták a Lánchidat – feltéve, hogy busszal, taxival, motorral vagy biciklivel próbálnak rámenni. A gyalogosok előtt 2023 őszén nyitják meg a hidat, a személyautók előtt talán többé már soha. Az Autósklub nevű lobbiszervezet bízik abban, hogy a főváros rájön, hogy a „kísérletezgetés” kontraproduktív. Részletek Lánchíd kérdőjelekkel

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás