Hirdetés

Meg vannak számlálva a napjai a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Campusának. A vs.hu úgy értesült, hogy a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kart leválasztják. Egyetemi forrásai szerint a Villányi úti ingatlanokat, pl. az arborétumot eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai Vár újjáépítésére fordítsák.

Holnap 12.30-kor a három budai kar dékánja dolgozói állománygyűlést és hallgatói fórumot hívott össze a Budapesti Corvinus Egyetem budai kampuszán, az egykori Kertészeti Egyetemen.  A közösségi hálón is terjedő információk szerint a téma a kampusz felszámolása és eladása lesz, vagyis hogy az Orbán-kormány fel akarja darabolja a Corvinust.

Ez itt a hallgatóknak szétküldött üzenet:
A három budai kar dékánjai tisztelettel meghívják az egyetem dolgozóit és hallgatóit a május 20-án 12.30-kor tartandó budai össz-dolgozói fórumra a Budai Campus K épületének dísztermébe. A fórum témája: tájékoztatás a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budai Karok, a Budai Arborétum/Campus jövőjét érintő, hozzánk eljutott, súlyosan aggasztó információkról, az egyetem átszervezéséről. A fórumon a budai karok dolgozói, hallgatói, Rostoványi Zsolt rektor úr, Pavlik Lívia kancellár asszony, az egyetem hat dékánja, valamint Kaizinger Tamás Töhötöm, az eHÖK elnöke vesznek részt. 

A tervek szerint a kertészettudományi kart a gödöllői Szent István Egyetemhez csatolnák, a tájépitészeti kart a BME vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kapná meg, az élelmiszer-tudományi kar pedig vagy a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karához, vagy a BME-hez kerülne.

D  HB20080418001

A Villányi úti kampuszt  ( ide tartozik a 7,3 hektáros arborétum) pedig értékesíteni akarják, hogy ezt az összeget is Orbán Viktor megalomán tervére, a Budai Vár felújítására költhessék – mely a vezér szerint a magyarság évtizedes vágya.  Az értesüléseket az Emberi Erőforrások minisztériuma nem cáfolta, de nem is erősítette meg.

RÉSZLETEK A VS:HU-n:  FELDARABOLJÁK A CORVINUST, NAGY BALHÉ VÁRHATÓ


Hetvenmilliárd forint bevételt vár a kormány a Budapesti Corvinus Egyetem 7,5 hektáros budai campusának eladásából. A Népszabadság meg nem erősített információi szerint ezzel együtt értékesítenék az intézményhez tartozó Budai Arborétumot, amely tavaly volt 125 éves. A természetvédelmi területen több mint 2000 növényfaj található. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás