Hirdetés

Mire érdemes leginkább figyelmet fordítani akkor, amikor villanybojler beszerzésére készülünk? Egyáltalán mik a minőségi villanybojlerek fontosabb paraméterei? Milyen kérdéseket válaszoljunk meg még a beszerzést megelőzően? A cikkben a felsorolt témakörök mindegyikét részletesen megválaszoljuk. Őszintén bízunk benne, hogy ezzel is segíteni tudunk a leginkább optimális villanybojler megtalálásában, kiválasztásában és beszerzésében.

Ha villanybojler beszerzését fontolgatjuk, ezt a kérdést válaszoljuk meg elsőként

Mekkora lesz a melegvíz-igény, amit a beszerzett és üzembe helyezett villanybojlernek ki kell majd elégítenie? Gyakorlatilag ez lesz a legfontosabb kérdés, amire minél pontosabb választ kell adni az optimális villanybojler kiválasztásához.

Fontos tehát tisztázni, hogy várhatóan hány embert kell kiszolgálnia a szerkezetnek, vagyis hányan laknak a lakásban. Nem mindegy az sem, hogy az esti és reggeli tisztálkodás kapcsán is kell-e a meleg víz.

Mindezen felül a mosogatások gyakoriságát kell még pontosan megbecsülni annak érdekében, hogy tényleg a megfelelő villanybojlert sikerüljön megtalálni. Persze a biztonság kedvéért egy picit tervezhetünk fölé teljesítményben.

Az optimális villanybojler beszerzésének egyéb fontos kérdései

Amikor megközelítőleg sikerült meghatározni a teljesítményre vonatkozó elvárásokat, jöhet a bojler mérete. Vagyis tűpontosan meg kell azt mérni, hogy várhatóan mekkora hely áll rendelkezésre a szerkezet elhelyezéséhez.

Ma már ezzel kapcsolatban komoly segítséget jelent, hogy a modern bojlerek viszonylag kisebb méretekben állnak rendelkezésre. Mindezeken felül azt is érdemes előre megfontolni, hogy extra funkciókra szükség lehet-e a villanybojler kapcsán.

Példának okáért az energiatakarékos funkciók vagy a digitális kijelző megléte egyaránt felmerülhet igényként. Aztán az sem mellékes, hogy a külső szigetelés minősége mennyire van megoldva. Sokaknál pedig a manuális szabályozógomb rendelkezésre állása és könnyű kezelhetősége is kiemelt szempont.

A hazai vagy a külföldi gyártmányú villanybojlerrel járunk jobban?

Mindkét opció mellett hozhatók fel érvek és ellenérvek. Hogyha inkább a külföldi villanybojlerek beszerzésében gondolkodunk, akkor válasszunk megbízható és sokaknál bizonyított márkát. Egy minőségi villanybojler ugyanis egy életen át hűségesen dolgozik, a gyenge minőségű darabok viszont csak gondot okoznak.

Ami a hazai gyártású villanybojlereket illeti, ott valamivel egységesebb minőséget kaphatunk a pénzünkért cserébe. Vagyis kisebb annak az esélye, hogy befürdünk egy silányabb gyártmánnyal. Pluszban felhozható még a magyar gyártmányú villanybojlerek mellett, hogy viszonylag könnyebb hozzájuk alkatrészt is szerezni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás