A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Egy kényelmes, sok tárolóhellyel rendelkező konyháról nagyon sokan álmodoznak. Igen bosszantó, amikor nincs elég hely a konyhaszekrényekben, nem férnek el az edények. Befolyásolja a bevásárlási szokásainkat, hogy tudjuk-e tárolni a tartós élelmiszert, esetleg van-e kamrahelyiségünk.

A modern konyhai vasalatoknak köszönhetően már a legkisebb helyiségekben is jelentősen növelhető a tárolóhelyek száma. Ha praktikusan alakítjuk ki konyhabútorunk elrendezését, új lehetőségek nyílnak meg előttünk.

A sarokszekrény a kiaknázatlan lehetőségek tárháza

Nem csak a konyhában, hanem a lakás többi helyiségében is sokszor holtteret képeznek a sarkok. Azonban a konyhaszekrények alsó sarkaiban rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak különféle megoldásokkal. 

A kihúzható vesepolcokkal a lenti tárolókapacitást növelhetjük meg. Csakúgy, mint az úgynevezett karusszelekkel, melyeket ki tudunk fordítani a sarokszekrényből, így könnyen elérhetőek. Ezekkel a praktikus mechanizmusokkal rengeteg tárolóhelyünk keletkezik. Az eddig sötét foltnak számító sarkokat is hasznosíthatjuk. Ez pedig, különösen egy pici konyhában nagy kincs.

Növeljük a tárolóteret kamraszekrényekkel

A legtöbb társasházban, de sok kertes házban sincs lehetőség egy külön kamrahelyiség kialakítására. Felmerül a kérdés, hogy ebben az esetben vajon hol tárolhatjuk a befőtteket, lekvárokat, a burgonyát és további tartós árukat. 

A korszerű konyhai megoldások közé tartoznak az úgynevezett kamraszekrények. Ezek a kihúzható vasalatok egészen személyre szabhatóak. Segítségükkel biztonsággal elhelyezhetőek a különböző palackok, befőttesüvegek és zöldségek is. Alsó és felső tárolásra egyaránt alkalmasak. Mivel teljesen ki tudjuk húzni a tárolókat, így maximalizáljuk a tárolási lehetőségeket.

Optimalizáljuk a tárolást alul és felül egyaránt

Az alsó és a felső konyhaszekrények tárolási kapacitásának növelésére is különféle praktikák állnak rendelkezésünkre. Az alsó szekrényekbe szerelhető, kihúzható dupla kosarak és belső fiókok megtöbbszörözhetik a tárolóteret, így könnyebb rendet tartani.

A felső konyhaszekrények tárolási lehetőségei sem merülnek már ki a kétpolcos rendszerben. Ha szeretnénk helyet spórolni a munkapulton, feltehetjük a csepegtetőt a szekrénybe. A lenyitható polcmechanizmusok megkönnyítik a tányérok, élelmiszerek elérését. A kihúzható, kosaras megoldás itt is kiválóan alkalmazható. Rengeteg lehetőségünk van növelni a tárolóteret.

Így lesz rendezett az evőeszköztartó fiók

Nem csak a szekrények, a fiókok kapacitása is növelhető. Ennek első feltétele az optimális elrendezés. A konyhabútor fiókjaiban általában az evőeszközöket tároljuk. Praktikus evőeszköztartók elhelyezésével nem csak a napi használatban lévő kések, villák, kanalak lesznek rendezettek. A ritkábban használt eszközöket is jó, ha így tároljuk. Ugyanis ezáltal is több tárolóhelyünk marad.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás