Hirdetés

Mint minden háztartásban, biztosan neked is halmozódnak a személyes iratok, a gyerekek iratai, néha még a szomszéd iratai is nálad vannak. Ezek a papírok, főleg fiókos tároló híján, huncut módon el tudnak bújni, főleg akkor, amikor épp szükséged lenne rájuk. Olyankor jön az, hogy felkutatod az egész házat egy-egy cetliért, amit eltettél “jó” helyre, hogy majd biztosan megtaláld.

Ezek a nagyon biztos helyek legtöbbször nem is olyan biztonságosak. Végül mindig ott találod meg azt a bizonyos iratot, ahol legelőször kerested. De ugye ezt elsőre nem tudhatod. A másik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy külön szekrényekben vagy a lakás különböző pontjain tárolod őket.

Az életmentő fiókos tároló

Egy módja vannak, hogy egy esetleges iratcsomó-keresés után ne nézzen ki úgy a lakásod, mintha hurrikán ment volna át rajta. Ez pedig nem más, minthogy beszerezz egy olyan fiókos tárolót, amelyben egy helyre rendezheted az iratcsomókat, az előbb említett hurrikán elkerülése végett. Ez természetesen jót tesz az idegrendszernek is.

Ezek a darabok nemcsak praktikusak, de jól illenek egy irodába, dolgozószobába vagy akár a nappaliba is. Fából és fémből is készülnek, és formavilágukat tekintve igencsak sok variáns érhető el, különböző méretekben. Így ha kicsi a lakásod, oda is biztosan találsz olyat, amely tökéletesen odaillő és kitölti a helyet.

Nagyobb terekbe persze nagyobb, impozáns darabok is beleillenek. A legmerészebb dizájntól a visszafogottabb, klasszikus modellekig mindent megtalálsz. Egy valami ugyanaz marad, mégpedig a funkció, azaz az iratok praktikus tárolása.

Helymegtakarítás okosan

A fiókos tárolók nem csak szépek és kitöltik a szobát, de sok olyan helyet spórolnak neked, amely egyébként csak szétszórt papírokkal lenne tele. Ha igazán stílusosan akarod berendezni a szobát, akkor egy hozzá illő fali polcot is felszerelhetsz. Ez szintén nemcsak jól néz ki, de a stílusodnak megfelelően ki is díszítheted.

Akár egy pár fénykép vagy néhány könyv, egy kis szobanövény mind-mind hozzáadnak a helyiség atmoszférájához. Itt teljes mértékben megmutathatod egyéniséged. Ugyanakkor ezek otthonosabbá és komfortossá is varázsolják a szobát vagy az irodát. 

Fiókos tárolók különféle formái is megtalálhatóak. De egyedi kivitelezést is választhatsz. Ha sok könyved van, akkor a számodra legmegfelelőbb a könyvespolccal rendelkező tároló, ahol szépen sorbaállíthatod a gyűjteményed. Van olyan, ami csak polcos tárolóval vagy akár ajtóval is rendelkezik: így csukott vagy nyitott teret biztosít. A te ízlésed dönti el azt, hogy melyiket választod.

A színekben meg egyenesen brillírozhatsz, mert az új bútordarabod egyszínű vagy többszínű, fa- vagy fémhatású is lehet. Ahogyan más bútordarabot – a fiókos tárolókat is ajánlatos a saját ízlésedre szabni, és olyat választani, amely tökéletesen illik a szobához és a lakásodhoz és nem utolsósorban hozzád.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás