Hirdetés

Te tudod, mire kell figyelned, hogy arcszőrzeted ápolt és puha legyen? Szeretnél végleg leszámolni a szúrós szakállal és a viszketéssel? Kövesd ezt a néhány szakállápolási trükköt, és szakállad váljon megjelenésed és így személyiséged meghatározó elemévé!

Így szabadulj meg a szúró, viszkető érzéstől

Te is többször belekezdtél már szakállad növesztésébe, de rövid idő után feladtad, mert megjelentek a kellemetlenségek? Szúrt, viszketett a bőröd, nem tudtad kezelni? A szúrós érzés természetes folyamat része, egyszerű oka van: ahogy egyre hosszabbra nő a szőrszál, egy idő után elkezd visszafelé, az arcbőr irányába kunkorodni, amit így egészen egyszerűen megszúr.

Mivel a borosta, szakáll általában száraz, ezért ezt is kondicionálni kell, ugyanolyan törődést igényel, mint a haj. A szúró, viszkető érzést kifejezetten erre kifejlesztett szakállolajokkal, balzsamokkal tudod enyhíteni, rendszeres használattal pedig megszüntetni.

Válassz természetes összetevőket, növényi olajat tartalmazó termékeket, és kerüld a mesterséges anyagokat, mert ezek bőrirritációt okozhatnak. Vagyis nem szűnik meg a kellemetlen érzés, csak más lesz a forrása… Nézz szét például a #Barba Italiana szakállápoló termékei között, melyek parabén-, paraffin-, GMO-, SLES-, SLS- és szilikonmentesek, és magas arányban tartalmaznak illóolajokat.

Ápold megfelelően a szakállad

Van még a szakállápolásnak néhány fontos lépése, melyet nem szabad kihagynod, ha ápolt, puha arcszőrzetet szeretnél. 

Fontos, hogy rendszeresen igazítsd meg a szakállvonalad, és vágd vissza a borostád – attól függetlenül, hogy épp növeszted, mert ezzel nem lassítod a folyamatot, hanem éppen ellenkezőleg, az egészséges szőrnövekedést támogatod. Ezenkívül a szakáll- és bajuszkefe rendszeres használatával a makacs szőrszálakat is megzabolázhatod.

Mosd rendszeresen – naponta többször – erre kifejlesztett szakállsamponnal, ami nem csak szakálladat, hanem bőrödet is tisztítja és hidratálja. Ha szakállat növesztesz, bizony nem szabad megfeledkezned bőrödről sem! Érdemes bőrhámlás elleni krémet használnod a mélyebb tisztítás érdekében, és hogy visszaállítsd a bőröd ideális pH-értékét.

A szakálladnak rendszeres ápolásra, tápanyagokra van szüksége, ezért érdemes szérumot is használnod. Ha pedig már elérted a kívánt hosszt, formázd kifejezetten szakállra kifejlesztett pasztával. A legjobb termékek amellett, hogy erős és ellenálló tartást biztosítanak, egyben hidratálják is az arcszőrzetet és fényesebbé varázsolják azt.

Ahhoz tehát, hogy puha, hidratált és egészséges szakállad legyen, meg kell tanulnod néhány alapvető szabályt, és meg kell találnod a megfelelő termékcsaládot. A legjobb, ha olyat választasz, amelyben a termékek és azok hatóanyagai kiegészítik egymást, és amelynél részletes leírást találsz az összetevőkről és a használatról. Így búcsút mondhatsz a kezelhetetlen, szúrós, drótszerű arcszőrzetnek!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás