A rovat kizárólagos támogatója

A legfrissebb kutatások szerint alig több mint tíz évünk van arra, hogy a globális felmelegedést megállítsuk 1,5℃-nál. Ez azt jelenti, hogy hatalmas a felelőssége azoknak a politikusoknak, akik az előttünk álló egy évtizedben lesznek döntési helyzetben. Azoknak pedig még nagyobb, akik az elkövetkező 5 évben. Az pedig, hogy kik képviselik az érdekeinket az újonnan felálló Európai Parlamentben, most dől el 2019 május 26-án.

Nekünk kell gondoskodni arról, hogy olyan képviselők kerüljenek be az Európai Parlamentbe, akiknek fontos a biztonságos jövőnk megteremtése. Akik a rövid távú politikai és anyagi érdekek helyett civilizációnk, az emberiség megóvását tekintik fő feladatuknak. Akik hatékonyan csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását, levezényelik a tiszta energiára való átállást, kiállnak az ökológiai gazdálkodásért, megóvják az óceánok élővilágát, felszámolják a műanyagszennyezést és megállítják az erdők pusztítását.

Ilyen, mindannyiunk számára fontos környezetvédelmi ügyekben már eddig is szavaztak a magyar pártok képviselői az Európai Parlamentben. A most lejáró ciklusban volt már szavazás arról, hogy csökkentsük-e Európában a személyautók szén-dioxid-kibocsátását, termelhessen-e a lakosság áramot megújulókkal, vagy fellépjünk-e a műanyagszennyezés ellen az Unióban. Ha kíváncsi vagy arra, miként szavaztak a magyar pártok képviselői ezekről és más hasonlóan fontos kérdésekről az Európai Parlamentben, az alábbi ábrákból tudsz tájékozódni.

(A pártok ábécésorrendben vannak feltüntetve a szavazatok csoportosításánál a következő sorrendben: igen szavazatok, tartózkodott/nem volt jelen/nem szavazott, nem szavazatok. Egy adott párt szavazata arra vonatkozik, ahogy a párt tagjainak többsége miként járt el egy-egy szavazásnál. Amennyiben egy párt ugyanannyi képviselője adott le igen, illetve nem szavazatot, mint amennyien tartózkodtak/nem voltak jelen/nem szavaztak a pártból, az adott párt logója az igen, illetve a nemszavazatoknál látható. Az adatok forrása az Európai Parlament hivatalos oldala.)

Rajtunk áll, hogy kivesszük-e részünket a közös jövőnk alakításában, és szavazunk-e mi is május 26-án az EP-választáson. Magunkért és a gyerekeinkért. A fákért, a méhekért, a kihalófélben lévő állatokért, és mindazokért, akiknek a jövője veszélyben forog. Akik nem tudnak szavazni. Mi viszont igen. Szavazzunk helyettük is. Szavazzunk a bolygónkra.

Kapcsolódó anyagok:

Egységes fellépést a klímaváltozás ellen!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás