Hirdetés

A szombathelyi Kámoni Arborétumban a mostani hosszúhétvége lesz az utolsó lehetőség, hogy a több hektárnyi krókusz, tőzike és hóvirág szőnyegeket megcsodálhassák az érdeklődők. A korai hagymás virágok az enyhe tél miatt már február közepén elkezdtek virágozni.

Még teljes pompájukban virítanak, de hamarosan levirágzanak és visszahúzódnak a föld alá. Mindegyik védett növény, kérjük ne szedjék le. Mivel manapság egyre divatosabb a sáfrányt gyógyszernek is használni, tapasztaltuk, hogy többen szedik.

A haznákban, így a Kámoni Arborétumban is koratavasszal virágzó kárpáti sáfrány (Crocus heuffelianus) nem azonos a fűszerként és gyógyszerként használt sáfránnyal, így gyűjtésük ugyan legalább olyan drága, mint a fűszersáfrányé, hiszen természetvédelmi értéke szálanként 10.000 ft, de nem olyan hasznos, emellett azonnal elhervad, így csak saját helyükön érdemes gyönyörködni bennük.

 Virágpompa a Kámoni Arborétumban Virágpompa a Kámoni Arborétumban
A képre kattintva galéria nyílik.

Az ünnepek alatt is minden nap 9.00 – 17.00 között lehet kirándulni és fényképezni az arborétumban. 9700 Szombathely, Szent Imre herceg u. 84/b.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás