A rovat kizárólagos támogatója

A Miskolci Törvényszék február 8-án tartott tárgyalást a Zöld Kapcsolat Egyesület, a Pest Megyei Kormányhivatal ellen (a hejőcsabai cementgyárral kapcsolatos, közigazgatási határozat felülvizsgálata iránt) indított perében. 8 napos adománygyűjtő kampányt szerveznek a civilek 2022. február 9-16 között.

Mint ismeretes a Kúria, mint felülvizsgálati bíróság, hatályon kívül helyezte és új eljárásra, új határozat hozatalára utasította a bíróságot és igazságügyi levegőminőségvédelmi és zajvédelmi szakértő kirendelését indítványozta.
A Törvényszék tegnapi ülésén kötelezte egyesületünket arra, hogy 8 napon belül helyezzünk letétbe 500.000 Ft szakértői díjat, mely a díjkalkuláció révén, akár növekedhet is a későbbiekben. Ugyancsak 8 nap áll rendelkezésünkre, hogy a szakértői kérdéseket is benyújtsuk.

Az új eljárásban már figyelembe kell venni az Európai Bíróság tavaly februárban hozott C627/2018-as elmarasztaló ítéletét is (Bizottság kontra Magyarország PM10-határértékek túllépése), illetve az időközben szigorodott BAT (legjobb elérhető technika) előírásait is.

Háttérinformációk:  Miskolci Cementgyár Stop!

miskolci cementgyár Zöld Kapcsolat Egyesület sajtótájékoztató 2022 01 24 F. Nagy Zsuzsa

Az Egyesület február 4-én panaszt is benyújtott az Európai Bizottsághoz, mert véleménye szerint a Magyar Állam az eltelt egy évben továbbra sem hozott semmilyen jelentős nemzeti intézkedést a szállópor terhelés csökkentése, a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében.

Fenti indokok miatt, az igazságügyi szakértői költségek fedezete érdekében 8 napos adománygyűjtő kampányt szervezünk 2022. február 9-16 között.

A Zöld Kapcsolat Egyesület bankszámlaszámára 10700086-43426809-51100005 „adomány” címen várjuk azok támogatását, akik anyagilag szeretnének hozzájárulni ügyünk folyattatásához. A tegnap szervezett fórumon az érintett és érdeklődő lakosok számos szakmai és operatív területen is felajánlottak segítséget, mely révén a civil munkacsoport megerősítve tudja folytatni közérdekű környezetvédelmi munkáját.

Miskolc, 2022. február 8.
Zöld Kapcsolat Egyesület

További információ:
zoldkapcsolat@gmail.com
+36 70 600 2852

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek