Hirdetés
(X)

Talán soha nem volt még ennyire szabad kezünk, ami az öltözködést illeti. Míg a letűnt századokban számos ruhaviseleti etikett kötötte gúzsba az egyéniséget kifejezni vágyókat, az elmúlt évszázadban javarészt a politika szólt bele abba, hogy ki mit és hogyan viselhet.

Szerencsére a harmadik évezred hajnalán már semmi sem áll az önkifejezés ezen módjának az útjába, így mindenki szabadon viselheti azokat a ruhadarabokat, amelyekben a legjobban érzi magát, és amik a legjobban illenek a személyiségéhez. Ezzel a sokszínűséggel talán még a rockerek sem nagyon számoltak.

Hogy pontosan milyen változások mentek végbe, azt a RockStore.hu csapatával jártuk körbe. Ha úgy érzed, közel áll hozzád ez a stílus, akkor feltétlenül olvass tovább, hogy lásd, mekkora mozgástered is van.

Ki számít rockernek?

Korábban csak azt tekintették rockernek, aki a klasszikusnak számító rockbandák valamelyikének rajongója volt, és mint olyan, állandóan farmerben és fekete pólókban, sőt ha elég menő volt akkor (szegecses) bőrdzsekiben és acélbetétes bakancsban járt.  Mára azért már némiképp megváltozott a rocker stílus, és jóval több fér bele, mint korábban bármikor. A rocker életérzés persze megmaradt a vagánysággal, a lazasággal és az elfogadóbb attitűddel karöltve, de a határok kissé kitolódtak, már ami a ruházkodást illeti. Ma már bőven többet jelent a rocker stílus, így akár azok is viselhetik, akik amúgy teljesen más zenét szeretnek, de az öltözködési elemeivel tökéletesen tudnak azonosulni.
És hogy mi fér bele a rockerségbe? Mutatjuk!

A rockerség változatai

A klasszikus rocker stílusból az évek során kifejlődött a nőiesebb változat, a rock chic, valamint az extravagánsabb verzió, a glam rock is, de az uniszex grunge stílus is sokat alakított rajta.

A fekete szín maradt továbbra is alap, de most már egyéb, akár csillogó árnyalatok is helyet kaptak, sőt, rengeteg olyan ruhadarab került fel a rockers stílus térképére, ami korábban szinte elképzelhetetlen volt. Így lett nagyon divatos a rojtos rövidnadrágot oversized pulcsival, a farmersortot neccharisnyával a tüllszoknyát pedig szegecses bőrdzsekivel kombinálni.  Sőt, ha mindez nem lenne elég, a smink és az ékszerviselési szokások is még inkább az önkifejezés szolgálatába állítódtak, így a sötét rúzsok, fekete szemceruzák mellett a szegecses ékszerek, a piercingek és a tetoválások is elfogadottá váltak.

Ha úgy érzed, van még mit frissíteni a stílusodon, akkor telintsd meg a RockStore.hu rocker alapdarabjainak tárházát!

Merj önmagad lenni!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy az ember ne nyomja el önmagában az egyéniségét. Ma már a legmenőbb és legkomolyabb pozíciókat betöltő emberek sem félnek felvállalni magánemberként a stílusukat. 

Élvezd az életet, vedd fel bátran azt a ruhát, amiben remelkül érzed magad, és hidd el, a összhatást miatt senkinek sem fog eszébe jutni, hogy kritizálja a szegecses övedet! Élj és öltözködj harmóniában önmagaddal, és a világ látni fogja, hogy itt kötözködésnek helye nincs!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás