Hirdetés
BCSDH sajtóközlemény

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért igazgatói posztját 2012. január 1-től Petrik Ida tölti be. A BCSDH elnöki pozícióját továbbra is Salgó István, az ING Bank vezérigazgatója tölti be, alelnöki posztban Márta Irén (Holcim) és Kapusy Pál (MOL) marad.

Év végén került bemutatásra a BCSDH (Business Council for Sustainable Development in Hungary) közgyűlésén az egyesület új igazgatója. Petrik Ida Kriza Máté munkáját folytatja, akinek nevéhez fűződik a BCSDH megalakulása. A közgazdász és műszaki menedzser végzettségű szakember ezt megelőzően a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért nevű civil szervezet ügyvezetőigazgató-helyetteseként tevékenykedett.

Az új igazgató elsődleges célja a 2010-ben elindított Vision 2050 program kiszélesítése mellett aktív egyesületi élet kialakítása a tagokkal közös programok elindításával és a szervezet bővítésével. Fontosnak tartja a szervezet szerepvállalását a fenntartható fejlődés elveinek megfelelő működést ösztönző szabályozói környezet kialakításában és az érintett felekkel történő szorosabb együttműködést. Nagy hangsúlyt kíván fektetni az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért (WBCSD) anyaszervezettől átvehető jó gyakorlatok magyarországi terjesztése mellett a tagság bevonására a központi szervezet programjaiba.

Emellett fontosnak tartja, hogy a fenntarthatósággal foglalkozó szakmai körökben jól ismert BCSDH munkája nagyobb nyilvánosságot kapjon és az üzleti élet minél több vezetőjéhez eljusson. „Vallom, hogy a környezetvédelem és társadalmi igazságosság elveit szem előtt tartó üzleti stratégia hosszútávon kifizetődő, aminek létrejöttéhez és végrehajtásához elengedhetetlen az elsőszámú vezetők elkötelezettsége. Egy vállalat fenntartható működését nem eredményezheti kizárólag egy fenntarthatósággal foglalkozó szakember munkája.” – mondja Petrik Ida.

Az új igazgató a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetet kiváló katalizátornak tekinti a fenntarthatóság szempontjából, hiszen egyre több vállalatvezető ismeri fel, hogy a fenntartható fejlődés elvei megkerülhetetlenek, számos hatása már most is komolyan befolyásolja a vállalatok gazdasági eredményességét. Bízik benne, hogy egyre több üzleti vezető csatlakozik a BCSDH-hoz és közösen képviselve tudják majd előrébb lendíteni a fenntarthatóság ügyét.

Petrik Ida kérdésünkre elmondta, hogy a felkérésre több okból is örömmel mondott igent. „Eddigi munkám is a fenntartható fejlődéshez kötődött, amit mindenképpen folytatni szerettem volna. A WBCSD világviszonylatban komoly szerepet vállal – az üzleti élet elsőszámú vezetőinek elkötelezettsége révén – a vállalatok fenntarthatóbbá tételében, mellyel együttdolgozni szakmailag elismerés és komoly kihívás is egyben. A BCSDH-ban látom a potenciált a fejlődésre, melyben örömmel veszek részt. Az sem titok, hogy a vezetőség által biztosított rugalmas munkafeltételek is pozitív irányba befolyásoltak a döntés meghozatalakor.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás