Hirdetés

2024. január elsejétől, elődje nyugállományba vonulását követően Dr. Németh Csaba igazgató, korábbi általános igazgatóhelyettes vezeti az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságot. Dr. Németh Csaba huszonkilenc éve természetvédelmi őrként kezdte pályafutását. Az Őrségi Nemzeti Park 2002-es megalakulását követően osztályvezetőként irányította a természetvédelmi őrszolgálat és a természetmegőrzés szakterületeit, később az Európai Uniós fejlesztési források eredményes felhasználását majd az Igazgatóság európai bölény programját.
Célja, hogy a vezetőváltással új lendületet adjon a szervezet működésének, amely az eddig elért eredményekre, az állami vagyonnal való felelős gazdálkodásra és a helyi közösségekkel való, szoros együttműködésre alapozva úgy tudja megőrizni a nemzeti park táji- és természeti értékeit, hogy azzal javítja a nemzeti parkban élők életminőségét, valamint növeli látogatóinak számát és elégedettségét.

Páratlan csodákat és szépségeket rejt az Őrség

Nagy István miniszter és jobbra Németh Csaba az Őrségi NP új igazgatója Őriszentpéter 2024 01 09

A természet értékeit – többek között 33 ökoturisztikai létesítményen, 5 látogatóközponton, 22 tanösvényen és 1 arborétumon keresztül – mutatja be az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság.  Az igazgatóságot évente átlagosan 70 ezer látogató keresi fel. A természet értékeit nemcsak meg kell őriznünk, hanem minél többekkel meg is kell ismertetnünk. Szélesre kell tehát tárnunk az Őrség kapuit. De közös felelősségünk az is, hogy az itt élők ebben a térségben találják meg a lehetőségeiket – közölte dr. Németh Csaba, a nemzeti park új igazgatója, akit 2024. január 9-én Őriszentpéteren tartott ünnepi állományértekezleten Dr. Nagy István agrárminiszter iktatott be hivatalába.
Forrás és képgaléria >>>

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás