Hirdetés

Az eddigi melegrekord február 11-én 19,2 fok volt, amit Ásotthalmon mértek 1958-ban, Szeged viszont ezt idén megdöntötte, ahol 20,2 fokot mértek.

Az elmúlt napokban sorban dőlnek meg a melegrekordok, a Hungaromet csütörtökön arról számolt be, hogy februárban eddig minden nap országszerte meghaladta a csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat, volt amikor 10 fokkal is.

Rekordot rekordra halmoz eddig a kora tavaszias februári idő, pénteken pedig újabb melegrekordot jegyezhettünk fel. Ezúttal a legmagasabb minimum-hőmérséklet országos rekordja dőlt meg a horvát határnál fekvő Sellyén, ahol a HungaroMet hivatalos adatai szerint  11,1 fok volt a legalacsonyabb érték.  Ez 0,8 fokkal múlja felül a 2016-ban, Kaposvár Fészerlak állomáson mért 10,3 fokot. Tegnap a napi országos melegrekord került komoly veszélybe, délnyugaton ugyanis átlépte a 20 fokot.

Az idokep.hu szerint ma azonban az erősen felhős, borongós időben sokfelé kell számítani esőre, záporokra, de zivatarok is kialakulhatnak. Ráadásul az eső magával hoz a szaharai port is. Szeles lesz az idő, délkeleten akár viharos délies lökések is előfordulhatnak. A minimumok 5 és 13 fok között alakulnak, délkeleten lesz enyhébb a hajnal. Délutánra 9 és 19 fok közé melegszik a levegő, az Alföldön mérhetjük a legmagasabb értékeket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás