Hirdetés

Új Duna-híd épül Kalocsa magasságában az új atomerőművi kapacitás megvalósításával párhuzamosan – jelentette be Lázár János. Míg a forgalmi igények által évtizedek óta indokolt hidak nem vagy késve épültek meg, most a néhány évig tartó egyszeri építkezés kedvéért pillanatokon belül felépül egy? Bán Tamás lesz a Paks2 projektcég vezetője.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, Bács-Kiskun és Tolna megyékben 41 lakossági fórumon több mint 3000-en jelentek meg, és fejtették ki véleményüket Paks II-ről. Beszámolt arról is, hogy egy hete Pakson volt az első hazai közmeghallgatás, amelyet a környezetvédelmi és hatósági engedélyek megszerzése érdekében tartottak; június 10-én Kijevben lesz az első nemzetközi közmeghallgatás, a megvalósításhoz szükséges engedélyezési eljárás részeként.

Lázár János fontosnak tartja azt is, hogy a polgárok tájékoztatása mellett a Magyar Tudományos Akadémián is vita indul a kapacitás-fenntartással kapcsolatban, amelyet Aszódi Attila professzor, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos vezet majd.  A tárcavezető arról is tájékoztatott, hogy a kormány egy új Duna-híd építéséről döntött Kalocsa térségében. A Bács-Kiskun megyeiek be tudnak kapcsolódni mind az atomerőmű építésébe, mind az üzemeltetésébe; 6-8 ezer munkavállalóról van szó – tette hozzá.

Lázár János elmondta azt is, a kormány döntött arról, hogy 41 környékbeli település képviselő testületének és országgyűlési képviselőinek bevonásával létrehoz egy társadalmi tanácsot, melyet Paks polgármestere vezetne. Az érintett települések fejlesztésére az idén 1 milliárd forintot biztosít a kormány – közölte.

Lezárult a Paks II. beruházás új vezérigazgatójának kiválasztása, a miniszterelnök is jóváhagyta Bán Tamás kinevezését – jelentette be a tárcavezető. A miniszter jelezte azt is, hogy három nemzetközi menedzsert – pénzügyi vezetőt, személyzeti vezetőt és vezérigazgatót – keresnek Paks I. transzparens és gazdaságosabb működtetéséhez; a Spencer Stuart fejvadász cég május végén tesz ezekre javaslatot a kormánynak. Bíznak benne, hogy a lépés a kormány és a költségvetés, valamint a nemzetközi közvélemény számára is elfogadható eredménnyel jár – hangsúlyozta.  (fidesz.hu, MTI)

Bán Tamás lesz a Paks2 projektcég vezetője

Egy hónapja az eddigi vezető, Nagy Sándor titokban távozottBán Tamás nem egy energetikai szakember, korábban dolgozott többek közt

  • — az Alkotmánybíróság elnökének titkáraként,
  • — a Pesti Központi Kerületi Bíróságon bíróként,
  • —  az állami bankfelügyeletnél,
  • — a Közlekedési Hírközlési és Vízügyi Minisztériumban államtitkárként,
  • — a Magyar Villamos Műveknél, a Paksi Atomerőműnél,
  • — a Kész Holding igazgatótanácsának is tagja volt, akárcsak
  • — a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsának, valamint
  • — vezette a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt.-t
  • — és a közelmúltig a Budapest Városigazgatóság Holding Zrt.-t.

A Nol szerint egyszerű a helyzet, csak arról van szó, a kormány távol szeretné tartani Simicska Lajost a paksi projekttől.

A 444.hu megnézte, hány lehetősége van most a kalocsaiaknak, hogy eljussanak Paksra?

maps

Ott van mindössze 27 kilométerre a senki által nem használt Szent László híd, például.
 

Paks 2: Csak kérdőjelek

Paks 2: Csak kérdőjelek

Honlapunkon már szóltunk a május 7-i paksi atomerőmű tervezett bővítésének környezeti hatástanulmányáról szóló közmeghallgatásról. A késő éjszakába nyúló rendezvény nagy részét magam is végighallgattam. Úgy vélem a feltett kérdésekre adott válaszokat mindennek lehet nevezni, csak kielégítőnek nem, vagyis szaporodnak a kérdőjelek atomügyben.

Kapcsolódó anyagok:

Csak porhintés, hogy Paks II. építése már sínen van

Kivéreztetik a környezet- és természetvédelmet

Sugárzó hulladékkezelés – zavaros csúsztatások

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás