Hirdetés

Igen, újabb technikai kütyüről lesz szó. Véleményünk szerint már most is szükséges, és persze a jövőre nézve még nagyobb hasznát vehetjük majd. A mindennapi kis elektronikai cikkeink elsődleges vagy akár másodlagos tárhelyet nézve memóriakártyákra mentik az adatokat. Az olvasáshoz és adatíráshoz kártyaolvasó szükséges. Az univerzális minősítést azzal szerezték meg, hogy egy eszköz több típusú és méretű kártya használatával is boldogulni fog.

Piaci helyzetük

A DVDolcson.eu webáruház univerzális kártyaolvasó kínálatát tekintve széles a választék. Az eltérő specifikus tulajdonságok mellett lehetőségünk van az eszköz színének a megválasztására is. A technikai fejlettségük mellett a megjelenésük is követi az aktuális trendeket. A pendrive méretűtől a bankkártya méretig számos verzió elérhető. Választásnál a legideálisabb olyan terméket célba venni, amely a legtöbb típusú kártya használatára képes. Jó megoldás az is, ha a család meglévő készülékállományát figyelembe véve kiválasztjuk azt, amelyik mindegyiket kezelni tudja.

Működésük

Az olvasók mindegyike USB porton keresztül csatlakozik az eszközhöz. Nagysebességű adatátvitel érhető el használatukkal. Az üzembe helyezésüktől sem kell megijedni, telepítés nélkül, az USB porton keresztül használhatjuk őket. Az operációs rendszerek szinte mindegyikével problémamentesen képesek együttműködni.

Igazából a használata sem igényel előtanulmányokat. A kártya behelyezése után beolvassa az azon található összes adatot. Majd igényeinknek megfelelően lementhetünk mindent, vagy tallózhatunk a mappákban. Az adatmentés mellett az univerzális olvasók segítségével már adatokat is át tudunk vinni egyik eszközről a másikra.

Sebességük

A memóriakártya olvasók működésében meghatározó természetesen az eszköz minősége, de amellett még az eszköz csatolási felülete is. Napjaink leggyorsabb adatátviteli sebességét az USB 3.0-as csatlakozás biztosítja. Ügyeljünk arra, hogy önmagában az univerzális olvasó sebessége nem minden. Ahhoz, hogy ez gyorsaság megvalósuljon, az is szükséges, hogy a memóriakártya is gyors adatátviteli sebességű legyen.

Nem hatalmas költségű kiegészítőkre hívjuk fel a figyelmet. Hanem egy olyan aprócska eszközre, amelynek használatával a digitális világunkban sok időt spórolhatunk meg. Nap mint nap egyre több adat, digitális fénykép, levelek kerülnek hozzánk, amelyek közül sokat valamilyen okból meg szeretnénk tartani. Lássuk be, manapság így is sok időt töltünk a számítógép előtt, és az okostelefonunkat se tesszük le a kezünkből szinte soha, legalább a mentési idővel spóroljunk időt magunknak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás