Hirdetés

12 nap alatt már a második emberrel végzett egy nagy fehércápa Ausztrália partjainál. Az állatra már vadásznak és ha esély nyílik rá, azonnal lelövik. Annak ellenére döntöttek így, hogy a nagy fehércápák veszélyeztetett fajnak számítanak Ausztráliában.

A védettséget élvező faj egyik példánya először egy 64 éves úszót ölt meg, úgy, hogy a testből semmi sem maradt, majd néhány nappal később egy amerikai búvárt marcangol szét. A mentőcsónakban lévő szemtanúk szerint a 32 éves férfit lerántotta egy nagy fehér cápa, majd hatalmas buborékokkal kísérve került a víz felszínére a menthetetlenül összeharapdált test.

Mindkét alkalommal felhős, ködös idő volt, épp olyan, amelyet a cápák a támadásaiknál kedvelnek. A mostani cápatámadások beleillenek abba sorba, amely 14 hónappal ezelőtt kezdődött, majd négy hónapja ismét áldozatot szedett.

Colin Barnett, a nyugat-ausztráliai állam kormányának vezetője közölte, hogy az állatra már vadásznak és ha esély nyílik rá, azonnal lelövik. Annak ellenére döntöttek így, hogy a nagy fehércápák veszélyeztetett fajnak számítanak Ausztráliában. Az állat akár hat méteresre is megnőhet és súlya elérheti két és fél tonnát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás