Hirdetés
(X)

A csempevágó nem univerzális szerszám. Gondolhatjuk úgy, hogy felesleges rá beruházni, de nem árt, ha megjegyezzük, hogy amikor csempét akarunk vágni, akkor nem fogjuk tudni megúszni a beszerzését.

Mi mindenre jó egy csempevágó?

Habár részletezhetnénk, hogy mi mindenre használd a csempevágót, inkább arra hívjuk fel a figyelmedet, hogy lásd be, a csempevágó az egyetlen tökéletes megoldás csempe elvágására, azonban ez lesz az egyetlen feladat, amire használni fogod. 

Ennek alapján mérlegelhetsz aszerint, hogy neked érdemes-e beruházni erre az eszközre. Ha éppen burkolás előtt állsz, vagy kisebb feladatokat elvégzel ezen a területen is, akkor alighanem egy szép nagy “Igen!” lesz a helyes válasz. 

Amennyiben a burkolás nem a te asztalod, és inkább szakembereket bíznál meg ezzel, akkor teljesen felesleges számodra csempevágót vásárolni.

A csempevágóval valóban nagyon pontos munkát végezhetünk, feltéve, ha szem előtt tartjuk azt, hogy mindig a vágni kívánt csempelap tulajdonságainak (például vastagságának) megfelelő csempevágó korongot alkalmazunk közben.

Alkalmas vastagabb greslap vágására is?

A válasz elsősorban attól függ, hogy milyen minőségű eszközt használsz. Mielőtt beruháznál egy ilyen eszközbe, érdemes átgondolni, hogy milyen maximum vastagságú lapok vágását szeretnéd majd kivitelezni vele. 

Megfelelő színvonalú eszközre, valamint a greslap vastagságának és anyagának megfelelő, akár 180 mm-es korongra is szükségünk lehet hozzá, de ezek birtokában semmi akadálya nem lesz annak, hogy a greslappal is szépen boldogulj.

Amennyiben biztos szeretnél lenni abban, hogy valóban minőségi csempevágót vásárolsz, feltétlenül nézd meg az Elefántszerszám.hu Webáruház csempevágóit! Ezen a megbízható oldalon kizárólag kiváló minőséget, és a kategóriákban létező legkiválóbb gyártók eszközeit fogod megtalálni, így nem fogsz csalódni, ha itt vásárolsz.

A csempevágó típusai

Mechanikus vagy ha úgy tetszik, akkor kézi változatban a legismertebbek a csempevágók, de létezik elektromos fajta is.

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy az egyszerűbb modellek is alkalmasak lehetnek számunkra, ha csupán egy kisebb felület burkolását szeretnénk elvégezni, mint például a konyhabútor munkalapja mögötti falfelület burkolását.

Sőt, ha csupán alkalmanként fogjuk használni az eszközt, nem fogjuk megbánni az árérzékenységünket! A választásnál azonban mindig vegyük figyelembe azt is, hogy mekkorák lesznek azok a lapok, amelyeket vágni szeretnénk, mert ettől függően más és más méretű eszköz lesz megfelelő számunkra.

Eldönthetjük, hogy szeretnénk-e extra funkciókat, mint például a szögmérő, a lézerfény vagy a vízhűtés, de ezekről inkább rendszeres használat esetén érdemes gondolkodni. 

További szempont lehet az is, hogy egysínes vagy kétsínes típust szeretnénk inkább. Sokan kifejezetten ragaszkodnak az utóbbihoz, mivel úgy ítélik meg, hogy jobban figyelemmel kísérhetik a vágás folyamatát. Hatékonyság szempontjából ez nem jelent különbséget. Bármelyiket is választjuk, biztosan jó döntést hozunk!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás