A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Akár 35%-kal kisebb lehet a fűtésszámlánk, ha megfelelően szigeteljük épületünk homlokzatát. De milyen anyagot, milyen vastagságban használjunk? +1 cm szigetelőanyag 4%-kal növeli a hatékonyságot. Polisztirol, vagy szálas szigetelés? Dűbel, vagy ragasztó? A kérdésekre Kanyuk László, a Knauf Insulation marketingvezetője válaszol.

Nemcsak környezetvédelmi, de anyagi szempontból is a legjobban megtérülő pénzügyi befektetés az energetikai felújítás. Hosszú távon leginkább az ingatlanunk felújítása eredményez valódi megtakarítást. De hol, hogyan és milyen anyagokkal, technológiákkal érhetjük el, hogy akár a felére csökkentsük a téli fűtés, és a nyári hűtés költségünket? Ehhez adtunk sorozatunk eddigi 3 részében gyakorlati tanácsokat építkezőknek és lakásfelújítóknak. A mai negyedik beszélgetésben a vakolható homlokzati hőszigetelő rendszerekről beszélget Sarkadi Péter szerkesztő ismét Kanyuk Lászlóval, a Knauf Insulation marketingvezetőjével.

Az épület homlokzatán keresztül akár 35 % is lehet a hőveszteség. Ennyit spórolhatunk a szigeteléssel. Szálas anyagot (pl. kőzetgyapotot), vagy polisztirolt használjunk? A szálas előnye a páraáteresztő képesség, az akusztikai csillapítás és a tűzvédelem. A polisztirol viszont olcsóbb, és jóval könnyebb.

Milyen anyagú, és mélységű legyen a lábazat szigetelés? Milyen vastag az ideális hőszigetelő? +1 cm szigetelőanyag 4%-kal növeli a hatékonyságot.  Miért érdemes a hőszigetelés síkjába kitolni az ablakokat? Mi az a kávaszigetelés? Hogyan vastagíthatjuk tovább a már meglevő homlokzati szigetelésünket? Miért előnyös a különböző anyagok helyett a gyártói termékrendszert választani?
Dűbel, vagy ragasztó? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ sorozatunk 4. része.

Sorozatunk korábbi részei:

Ásványgyapot szigetelések gyakorlati haszna 6/1 Mi is az a komplex energetikai felújítás?

Ásványgyapot szigetelések gyakorlati haszna 6/2 Tetőszigetelés szarufák között és alatt

Ásványgyapot szigetelések gyakorlati haszna 6/3 Gyors tetőszigetelés Supafil fújható ásványgyapottal

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Podcastunk RSS-csatornája itt található.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás