A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Amikor kerti bútort választunk, akkor egy hosszú távú befektetést eszközölünk. Éppen ezért érdemes nagyon alaposan átgondolni, hogy milyen típusú, és milyen anyagból készült bútorokat használunk a kertben vagy a teraszunkon. A fából készült kerti bútorok örök klasszikusnak számítanak, és könnyedén beilleszthetőek az igazi skandináv dizájnba.

Válassza a keményfa kerti bútorokat és a tartósságot!

A bútorok anyagát tekintve számos lehetőség áll rendelkezésünkre, például az alumíniumból vagy az acélból készült kerti bútorok. Ez esztétikai szempontból is egy fontos választás, de nemcsak ezért, hanem a tartósság és a kényelem érdekében is jól kell döntenünk.

Az e-kert.hu akácia kerti bútorok ideális választásnak bizonyulhatnak egy rusztikus stílusú otthonban. Azonban ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a faanyagból készült, főként kültérre használt bútorok igénylik a rendszeres gondoskodást is! 

Amennyiben ezt elmulasztjuk, élettartamuk igencsak meg tud rövidülni. Ezt azonban rendszeres lakkozással vagy festéssel egyszerűen meg tudjuk előzni. Az a fontos, hogy ne feledkezzünk meg a karbantartásukról!

Számos fából készült kerti bútort készítenek egzotikus fából, aminek az az előnye, hogy ellenáll a nedvességnek és a különböző parazitáknak, így sokkal tovább használható. Az e-kert.hu webáruház kínálatában számos esztétikus megoldást találhatunk.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kerti bútort?

Számos különböző stílusú és alapanyagból készült bútor közül választhatunk, éppen ezért nagyon fontos átgondolni, hogy milyen funkciót szánunk ezeknek. Így tudunk igazán jól dönteni az anyagválasztás szempontjából. 

További fontos tényező az is, hogy mennyi hely áll rendelkezésünkre, hiszen ahhoz, hogy kényelmesen elférjünk ezeken a szetteken, olyan darabokat kell választanunk, melyek nem túlzóan nagyok vagy nem túl kicsik az adott helyre.

Inkább mérjünk és akár rajzoljuk is, mert így egy tervvel a kezünkben sokkal egyszerűbb lesz döntést hozni a méretekkel kapcsolatban! Gondoljuk át azt is, hogy milyen típusú, és mekkora létszámú összejöveteleket tervezünk! Hány ember leültetéséről kell gondoskodnunk egy nyári party alkalmával?

Strapabíró és erős bútorok

Amikor kültérre választunk bútorzatot, egészen más szempontokat kell figyelembe vennünk, mint a beltérben, ugyanis ezek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Nyáron az erős napsütés és az esőnek kell ellenállniuk. 

Nem mindegy, hogy hova fognak ezek kerülni, milyen felületre, illetve milyen gyakran fogjuk ezeket mozgatni, hiszen a bútorláb és a padló anyaga közti kölcsönhatásból adódhatnak problémák, hogyha nem megfelelően választunk.

Szerencsés esetben fedett tetőterasz alatt tárolhatjuk ezeket, így kevésbé látszik meg rajtuk az idő nyoma. A bútor anyagának kiválasztásánál vegyük figyelembe azt is, hogy szezonon kívül hol, hogyan tudjuk tárolni ezeket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás