Hirdetés

Írország messze földön híres a szemet gyönyörködtető tájairól, az évszázados tradíciókról, és persze nem elhanyagolható módon az ital különlegességeiről is.

Az írekre egész bátran megéri hallgatni akkor, ha egy pohárnyi jóleső alkoholos italt kívánunk meg. Az ízlésük csalhatatlan, és az egész világ hálás lehet nekik ezekért a valódi remekművekért. Rövid bejegyzésünkben tehát egyenesen Írországból hívjuk fel a figyelmet egy prémium kategóriás sörre, egy fenségesen édes ízvilággal rendelkező likőrre, valamint egy tradicionális whiskey különlegességre.

A szinte már nemzeti italnak számító Guinness sör

A Guinness egyáltalán nem számít hétköznapi sörnek. A karamella, a csoki, illetve a kávé aromáit egyaránt megidéző italkülönlegesség prémium kategóriásnak számít a valódi ínyencek között is.  Igazi különlegességét a magas komló tartalommal magyarázható speciálisan kesernyés íz, valamint az ellenállhatatlanul krémes és tömör ízvilág csak tovább fokozza. Egyáltalán nem a véletlen műve tehát, hogy nemzeti italnak számít Írországban.

Ha egyszer abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy egy kedves ír ismerős „drinkre” hív minket, akkor ott nagy eséllyel Guinness fogyasztására kerül majd sor. Még csak véletlenül se utasítsunk vissza egy ilyen szívélyes invitálást.

Az édesszájúak nagy kedvencének számító Baileys

Bársonyosan krémes, mogyoró színű ital, amelynek a legtöbb édesszájú egyén egész egyszerűen képtelen ellenállni. Mondjuk miért is tennék, a Baileyst kihagyni ugyanis vétek lenne.  Ez a lágy likőr nemcsak sütemények, illetve egyéb édességek mellé számít nagyszerű kísérőnek, hanem a hozzáértő kezek koktélokhoz is előszeretettel keverik hozzá. A benne rejlő kávés, illetve kakaós aromákat előcsalva felejthetetlen élményt okozhatunk az ízlelőbimbóknak. Habár leginkább a hölgyek fogyasztják előszeretettel a Baileyst, az édesebb ízvilágot preferáló uraknak is szívből ajánljuk a kóstolását.

Az írek tradicionális italának számító Kilbeggan whiskey

Komoly vétek lenne az Írországból származó ital különlegességekről értekezni úgy, hogy whiskey egyáltalán nem kerül említésre. Az iDrinksnél kapható Kilbeggant szintén hagyomány köti az írekhez, akik előszeretettel fogyasztják ezt a magával ragadóan kifinomult nedűt.

A Kilbeggan egyébiránt közepesen testes whiskeynek számít. Egészen különleges ízvilágát a gyengéd mézédesség, valamint a malátás zamat ellenállhatatlan egyesülésének köszönheti. Ha csak egyszer is szerencsénk van megkóstolni, minden bizonnyal elégedetten csettintünk majd a nyelvünkkel.  Egyébként a poharunkba kitöltött whiskey először gabonásan édes illatokkal csiklandozza az orrunkat. Egyúttal feltárja a csonthéjasok olajos aromáját is, hogy szép finoman enyhe füstösség is teret nyerjen az aroma jellemzői között.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás