Hirdetés
(X)

Amikor a gyerekszobát berendezzük, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy praktikus, jól pakolható, a gyermek számára is könnyen és sokáig használható bútorokat szerezzünk be.

Ha a bútorokat megvásároltuk, akkor következnek a kiegészítők, amivel egy semleges színű bútorral berendezett szobát kiválóan fel tudunk díszíteni. Függönyre, lámpákra, ágyneműhuzatra és természetesen egy puha és meleg szőnyegre lesz még szükségünk. 

Ahhoz, hogy a kis szobatulajdonos jól érezze magát a szobájában, válasszuk ki együtt ezeket a kiegészítőket! Az Eking mesés szőnyegei között biztosan meg fogja találni a kedvenc mesehősét.

Milyen legyen a gyermekszoba padlója?

Sokat gondolkodik az ember azon, hogy a gyerekszobába milyen padlóburkolatot válasszon. Sokféle szempont konkurál egymással, hiszen azt is szeretnénk, hogy a szobát könnyű legyen kitakarítani, és azt is, hogy ne fázzon meg a gyerek, ha mezítláb szaladgál vagy leül rá. 

A padlószőnyeg jó választásnak tűnik olyan szempontból, hogy puha és meleg, ráadásul bárhol is ül le a gyermek, mindenhol ott van. Hátránya azonban az, hogy tisztítása nehézkes, ha ráborul valami, akkor nem lehet felszedni, és a por, kosz is könnyen megül benne. Ha padlófűtésünk van, akkor sem tudjuk használni.

A laminált padló vagy modern PVC padló praktikus, hiszen könnyű takarítani, ha valami kiborul rá, akkor egyszerű felmosni, strapabíró és antiallergén. Hátránya viszont, hogy kemény, nem jó érzés ráülni, és mezítláb télen könnyen fel lehet fázni.

Kombináljuk tehát a kettőt! A parketta, laminált padló vagy más burkolat mellé használjunk középszőnyeget! Ebben az esetben a padló takarítása könnyű, a szőnyeget porszívózzuk ki, majd csavarjuk fel, a padlón is porszívózzunk, ezután pedig mossunk fel. Ha a szőnyeget baleset éri, akkor könnyedén felcsavarható és kitisztíttatható. Ráadásul az sem gond, ha a lurkó már nem Micimackóért rajong, hanem Darth Vaderért, egyszerűen kicserélhetjük a szőnyeget az új példaképre.

Hogyan válasszuk ki a szőnyeget?

Először is meg kell határoznunk a szőnyeg méretét, hiszen a szőnyeg többféle méretben is kapható. Jó tanács: egy maszkolószalaggal jelöld ki a leendő szőnyeg helyét, így láthatod, hogy melyik méret hogyan mutatna, mekkora helyet foglalna el. Fontos, hogy a szőnyeg csúszásgátlós legyen, mert ez megakadályozza, hogy a gyermek futás közben elcsússzon és megüsse magát. A szőnyeget válasszátok ki együtt, hiszen ugyanaz a mesehős többféle szőnyegen is szerepelhet. Figyelj tehát a színekre, a mintára és a méretre!

Ha megvásároltátok a meseszőnyeget, akkor játsszatok rajta sokat együtt! Egy szőnyeg közepén kiválóan lehet várat építeni kockából, társasjátékozni, képkirakózni, sátrat építeni székből és pokrócból. De be is kuckózhattok a közepére és mesélhetsz neki csodálatos történeteket Aladdinról, aki egy repülő szőnyeg segítségével járta be a világot és keveredett kalandokba. Képzeljétek el, hogy a ti szőnyegetek is csodaszőnyeg, és együtt repültök el a mesék csodálatos világába!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás