Hirdetés

Átalakul a Városliget, az átfogó fejlesztés következtében egy világszínvonalú, attraktív kulturális rekreációs városrészként egyedülálló kulturális családi célpontként kerülhet fel a világ turisztikai térképére. A jelenleg 150 milliárdosra tervezett “Múzeum Negyed” sokak szerint ezen a helyen értelmetlen, nemcsak a zöldterület veszélyeztetése miatt.

Öt ikonikus épületben hat új intézmény kap otthont a Városligetbe tervezett Múzeum negyedben. A múzeumok építésével megújul, és átalakul a Városliget is. A fejlesztés viszont megosztja az embereket, akik pártolókra, és ellenzők táborára szakadtak.

A Múzeum negyedben hat intézmény kapna helyet, a Fotográfiai Múzeum, az Építészeti Múzeum, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria, és a Ludwig Múzeum. A Királydomb alá 400 férőhelyes mélygarázs, mellé pedig egy interaktív gyerekszórakoztatási központ kerülhet. Ezen kívül létrehoznák a Magyar Zene Házát is, a tavat pedig csónakázhatóvá alakítanák.

Az OzoneNetwork ma esti Egyenlítő c. műsorának egyik vendége Garay Klára biológia tanár, és blogger azt reméli, hogy ez az átalakítás nem valósul meg. Az épületekre már kiírták a nemzetközi terv-pályázatot, ami a műsor másik vendége Ráday Mihály, a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke szerint nem lehetséges, mivel a rendezési tervet június 30-ig kell megcsinálni.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás