Hirdetés
greenfo/mti

A Jobbik szerint felveti a befolyással való visszaélés gyanúját, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke levélben fordult a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz.

Bödecs Barna tegnapi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: bár Semjén Zsolt két megbízatása nem összeférhetetlen, de a levélben megfogalmazott kérdések minisztériumi dolgozókhoz kerülnek, akik miniszterelnök-helyettesként függenek Semjén Zsolttól.

Éppen ezért Bödecs Barna ebben a témában írásbeli kérdést intéz Orbán Viktor miniszterelnökhöz, a vidékfejlesztési minisztertől pedig azt tudakolja, hogy "Rodics Katalinnak a vidékfejlesztési tárca biodiverzitás és génmegőrzési osztályvezetőjének menesztése milyen kapcsolatban van Semjén Zsolt levelével?"

Bödecs Barna már hétfőn a parlament ülésén azonnali kérdést tett fel a szakminiszternek, hogy "helyesnek tartja-e, ha Semjén Zsolt a neki szervezetileg alárendelt szakminiszternél – civil szervezeti vezetői minőségében – egyes védett állatfajok védettségének megszüntetéséért lobbizik, hogy társaival együtt ezekre is vadászhasson?"

Ángyán József államtitkár válaszában elmondta: január 18-án valóban kaptak levelet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, mint Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökétől. Ebben Semjén Zsolt sok kérdést felvetett. Ángyán József hangsúlyozta: "a védett állatfajok listáját folyamatosan felülvizsgálják és az hogy valaki ezt kezdeményezi önmagában nem szokatlan. A kérés tartalma természetvédelmi szakmai kérdés."

Kapcsolódó anyagok:

A vadászok közérzete vagy a természetvédelem a fontosabb?

Összezártak a vadászok

Lövöldözzünk védett állatokra

Nincs napirenden a szalonka vadászhatósága

Madarász csúcs

Tisztességes párbeszédet a vadászatról

Az év inspiráló nője: Dr. Rodics Katalin

Vadászat veszélyeztetett fajokra és természetvédőkre?

VM a Rodics ügyről

Megújítható a vadgazdálkodás szabályozása

Országos Magyar Vadászati Védegylet közleménye

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás