Hirdetés

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezte az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény módosítására beadott javaslat visszavonását átdolgozásra.

A javaslat alkalmat ad a szándékos félremagyarázásra, és el szeretnénk kerülni, hogy az állatvédelem ügyét az ellenzéki pártok "hisztériakampányuk" céljaira használják, és ezzel megtévesszék a jó szándékú állatbarátokat – közölte az FM.

A javaslat szerdai parlamenti vitájában minden ellenzéki felszólaló kritizálta a minisztériumi előterjesztést. Leginkább az állatok elaltatásának megengedőbb szabályozását, az ebadót és azt kifogásolták, hogy a tárca nem egyeztetett előzetesen a civil szervezetekkel. Többen is a javaslat visszavonására szólítottak fel. Zsigó Róbert, az FM államtitkára egy európai uniós irányelv átvételével indokolta a vitában a módosítást.  Azt mondta, még kötelezettségszegési eljárás is indult az ország ellen az átvétel elmulasztása miatt.

A javaslat az állatkísérletekkel kapcsolatos szabályozást egységesíti az unióban, hogy az azok alkalmazásával előállított termékek minden tagállamban értékesíthetők legyenek – tette hozzá. (MTI)

Új adót kaphatnak a kutyatartók

Új adót kaphatnak a kutyatartók

Semjén Zsolt miniszterelnök – helyettes és Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke által jegyzett törvénymódosító javaslat többek közt új adóval sújtaná a kutyatartókat. A Kormány nevében az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat mást is tartalmaz. Újabb zavaros javaslatcsomag. Még több négylábút fognak kidobni?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás