A rovat kizárólagos támogatója

Jogerősen is kártérítésre kötelezték a Mal Zrt.-t egy 2010-es vörösiszap ömléssel kapcsolatos perben. Azt egyelőre nem tudni, ki és mikor fogja kifizetni a kártérítési összeget, hiszen a cég ellen felszámolási eljárás zajlik.

Az elsőfokú eljárás során a Fővárosi Törvényszék tavaly novemberben ítélt meg Farkas György számára ötmillió forintot és annak kamatát, a károsult teste ugyanis súlyosan megégett a vörösiszap áradatban, továbbá hatalmas lelki traumát is szenvedett az iszapömlés során. A károsult kizárólag nem vagyoni kártérítést követelt; a mostani határozattal a végrehajthatóság és a jogerő nem lehet kérdés többé az ügyben- írta mai számában a Magyar Nemzet.

Farkas jogi képviselője ugyanakkor tart attól, hogy a kártérítési összeget soha nem fogja megkapni a védence. "Az azért nem járja, hogy a bíróságok jelentős összegeket ítélnek meg a károsultaknak, akik aztán soha nem juthatnak hozzá az őket jogosan megillető kártérítési összeghez" – mondta az ügyvéd. 

A Mal Zrt. ajkai telephelyén 2010 október 4-én átszakadt az egyik vörösiszap-tározó gátfala, és a kiömlő lúgos, maró zagy több környező települést is elöntött. A katasztrófában tíz ember meghalt és több százan megsebesültek. A környéken közel 100 ház rongálódott meg annyira, hogy teljesen le kellett bontani –

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás