A rovat kizárólagos támogatója
Orbán Viktor ma kijelentette, hogy a zöld gazdaság kiépítésében Magyarország az Európai Unió legszorosabb szövetségese. Ugyan a kormány eddigi lépései nem ezt igazolják, de sosem késő változtatni.

Ha a miniszterelnök komolyan gondolta szavait, tettekkel bizonyítsa, és végre fogadja el az LMP zöld újranyitás érdekében tett javaslatait!

✅Indítsanak nagyszabású lakásfelújítási programot, a leginkább rászorulóknak is – hőszigetelés, napelem, valódi rezsicsökkentés, légszennyezés csökkentése.

✅Paks 2 helyett megújuló energiát! Engedélyezzék a szélenergiát, és a napelemeket zöldterület helyett az épületekre telepítsék.

✅Az oligarchák támogatása és az agrár-felsőoktatás szétverése helyett támogassák a talajmegújító ökológiai mezőgazdaságot.

✅A pazarló Budapest-Belgrád vasútvonal és a mellékvonalak elsorvasztása helyett valódi tömegközlekedési fejlesztésekre van szükség, hogy a legkisebb faluból se autóval kelljen járni: országos integrált ütemes menetrend, regionális közlekedési szövetségek, tarifaközösség. Tegyék lehetővé a dugódíj bevezetését.

✅A hulladékgazdálkodás központosítása helyett támogassák a körkörös gazdaságot, növeljék az újrahasznosítás arányát.

✅Vegyék komolyan a klímaváltozást: határozzanak meg magasabb kibocsátás-csökkentési célokat és tegyenek érdemi lépéseket az alkalmazkodásért. Tarvágások helyett fenntartható erdőgazdálkodást, zöldterületek és vízpartok beépítése helyett szigorú védelmet!

❗ Minden lehetőség adott, hogy Magyarország a zöld forradalom nyertese legyen. Lesz hozzá politikai akarat is?

Schmuck Erzsébet LMP társelnök.

Nyitókép: Orbán zöldül –  forrás: szarvas/ Index

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás