Hirdetés

A Kisalföld információi szerint a rendőrség őrizetbe vette annak a környezetvédelmi egyesületnek a vezetőjét, amely több fórumon is megtámadta az Audi győri beruházásának környezethasználati engedélyét.

A Kisalföld úgy tudja, a rendőrség őrizetbe vette egy környezetvédelmi egyesület vezetőjét egy, az Audi-beruházással kapcsolatos ügyben.
Az egyik természetvédelmi szervezet korábban az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által az Audinak kiadott környezethasználati engedélyt megfellebbezte, majd az országos főfelügyelőség elutasító, jogerős határozata után nemrégiben a megyei bíróságon felülvizsgálati kérelmet nyújtott be.
Emellett az Európai Unió környezetvédelmi biztosától a hónapok óta zajló növény- és állatvilág-áttelepítés ideiglenes leállítását kérték. Vezetőjük korábban úgy fogalmazott: a civilekkel nem is tartottak egyeztetést a beruházásról, levegőnek nézték őket. Mint mondták, nem ellenzik a fejlesztést, de abban nemcsak az Audinak, mindenkinek nyertesnek kell lennie.

Információink szerint a tiszántúli székhelyű társulat vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette, ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat vizsgálatot. Úgy tudjuk, zsarolási ügyről lehet szó, mely kapcsolatba hozható az Audi győri beruházásával. Ami még tény: kedden az érintett társulat honlapjára hiába próbáltunk rákattintani, az már nem volt elérhető, a közlés szerint „fejlesztés alatt áll".
A társulat vezetője a telefonját kikapcsolta, így nem tudtunk vele beszélni. Ezt követően több, a társulat tagjaihoz tartozó telefonszámot is hívtunk, ám ott sem jártunk sikerrel.

Az Audi Hungaria Motor Kft.-nél semmilyen formában nem kívánták kommentálni a Kisalföld információját.  Az ügyben megkerestük a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivőjét, Bartha Lászlót is, ő azonban csak mára ígért tájékoztatást. Az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is hívtuk, ott értesüléseinket nem cáfolták.

Kapcsolódó cikkek a greenfon >>>

Kapcsolódó cikk a nol.hu-n >>>>

Pofon a civil szervezeteknek: stratégiai perek. Cikk az LMV.hu-n >>>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás