Felfüggesztett börtönt kapott vesztegetésért a természetvédő

2015. szeptember 14.

Hírek

Jelentősen enyhítette a Debreceni Ítélőtábla Zsák Ferenc, az ismert debreceni környezetvédő ügyében első fokon hozott ítéletet. Tiszta a lelkiismerete, de ha elítélik, akkor vállalja, hogy ő legyen a természetvédelem mártírja.

Sajóhídvégi erdészeti abszurd

2014. október 23.

Hírek

Természetkárosítás kísérlete, hivatali visszaélés, valamint kényszerítés miatt feljelentette a hatóságot a sajóhídvégi erdő egyik tulajdonosa, miután ismételten kötelezték a terület növényzetének teljes kiirtására. Perlaki Tamás szerint a hatóság a saját korábbi, jogszerűtlen eljárásainak következményeit akarja elfedni.

Beperelt természetvédő – bevitték az erdőbe

2014. október 6.

Hírek

Bedrótozták a nyomozók az Audi megbízottját, hogy a cég beruházása ellen pereskedő zöldszervezet vezetőjét csőbe húzzák. Zsák Ferenc az állami természetvédelem helyett keménykedett és facsart volna ki pénzt, de a gazdaságfejlesztést a nehezebben kommunikálható természetvédelemnél fontosabbnak tartó kormány a jelek szerint egyszer s mindenkorra le akar számolni a zöldek (és általában a civilek) akadékoskodónak tartott… Tovább »

Természetvédő a vádlottak padján

2013. október 23.

Hírek

Tegnap folytatódott a Tiszántúli Természetvédők Társulata elnökének büntető pere a Debreceni Törvényszéken. A vád az AUDI feljelentése nyomán: vesztegetés.

Audi kontra Zsák Ferenc: 200 millió

2012. február 16.

Hírek

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vesztegetés megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslatot tett az illetékes ügyészségnél a győri Audi-gyár bővítését megakadályozni próbáló környezetvédő szervezet elnöke, Zsák Ferenc ellen – értesült az MTI Hírcentrum.

Zsák Ferenc ismét szabad

2011. október 6.

Hírek

A TTT elnöke majdnem négy hónapot volt előzetesben, nehéz körülmények között. Zsák szerint a Strabag márciusban 30 millióval próbálta megvesztegetni a Tiszántúli Természetvédőket. A TTT-Audi szerződés 200 milliója nem a civileknek, hanem állami szervezeteknek ment volna.

Üzenet a zöldeknek Zsák Ferenctől

2011. szeptember 12.

Hírek

A Tiszántúli Természetvédő Társaság vezetőjét május 30-án vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda vesztegetés gyanújával, két napra rá viszont a Debreceni Városi Bíróság szabadlábra helyezte. Ezt az ügyészség megfellebbezte, és Zsák Ferencet június 16-án egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezték, amelyet október 15-ig meghosszabbítottak. Zsák Ferenc most a cellájából üzent a zöldeknek.

Koncepciós perrel üzen a kormány a civileknek

2011. szeptember 6.

Hírek

A győri Audi-beruházást megtámadó Tiszántúli Természetvédő Társaság (TTT) elnökének előzetes letartóztatásával és az ellene folyó “koncepciós perrel” Jávor Benedek LMP-s parlamenti képviselő szerint a kormány egyértelmű üzenetet küld a civileknek.

FREE FERI!-demonstráció

2011. augusztus 15.

Helyszín: Budapest, Andrássy út 60

Programok

Az Audi természetpusztító győri beruházása ellen egyedül Zsák Ferenc és a TTT tiltakozott. A cég följelentette Zsákot, ráadásul az ügyészség elérte, hogy mint egy veszélyes bűnözőnek, börtönben kelljen várnia a perére. Azt csinálhat Magyarországon egy multi, amit akar? Igen! Van egy ember, aki szembeszáll multival, állammal, EU-val? Igen! Börtönbe rakják? Igen! Vannak, akik kiállnak mellette?… Tovább »