Hirdetés

Államosítás és/vagy választási kampány? A víz, a csatorna, illetve a szemétszállítás után hamarosan a kéményseprő-szolgáltatások díjainak felülvizsgálata jön.

Németh Szilárd, a január elsejétől hatályos rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője azt javasolta a kormánynak, hogy a víz-, a csatorna-, illetve a szemétszállítás területén kívül a kéményseprési szolgáltatások díjainak felülvizsgálata is kerüljön be abba a körbe, ahol a kabinet a rezsicsökkentés kiterjesztésének lehetőségét vizsgálja.

A csepeli polgármester erről a mai Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt. Közölte azt is: a szolgáltatókat arra kérik, a számlán jól látható helyen tüntessék fel a tízszázalékos csökkentést. Németh Szilárd szerint az idén egy átlagos családi kasszában 40 ezer forinttal több marad az első lépésben végrehajtott villamosenergia-, gáz- és távhőárcsökkentésnek köszönhetően.

Kifejtette: ha valakinek nem éri meg Magyarországon termelni, akkor "ebben az esetben nem fogjuk telesírni a zsebkendőnket". A rezsicsökkentésnek szerinte nem az a célja, hogy portfólióváltást kényszerítsenek ki a külföldi tulajdonú szolgáltatóknál, de ez egy kellemes hozadéka is lehet a dolognak. Németh Szilárd elképzelhetőnek tartja azt is, hogy az E.On után hasonló tárgyalások kezdődhetnek arról, hogy magyar közösségi tulajdonba kerüljenek vissza az ezen a területen működő cégek. (MTI)

Az emberek fizetik meg, nem a multik

A rezsicsökkentés ugyanaz, ami a ’80-as években megroppantotta a magyar gazdaságot: a lakosságnak a világ realitásaitól való, az „állam" tíz- és százmilliárdjaiból fedezett megkímélése.  A kormány ismét szemléletesen bemutatta, politikájukban mennyire különválik a vízió és annak megvalósítása: a rezsidíjak csökkentése kapcsán még a szokottnál is hamarabb vált nyilvánvalóvá az Orbán-kormány hihetetlenül gyenge megvalósítási képessége.

Az elmúlt napokban több olyan információ is napvilágot látott, melyek elég egyértelműen mutatják a rezsicsökkentés kudarcát. Az energiainfo.hu elemzéséből például kiderül, hogy a lakossági áramár csökkenését a szolgáltatók a magyar kis- és középvállalati fogyasztókra terhelik, vagyis a lakossági rezsicsökkentés árát jelentős mértékben a kkv-szektor fogja fizetni.
Az ijesztő államszocialista elképzelésekből csak azok valósulnak meg, amelyekhez egy tollvonás is elég. Rombolni persze így is lehet, de legalább talán egy józanabb időszakban az újjáépítés is egyszerűbb lesz emiatt – olvasható a véleményvezér blogon.

Kapcsolódó anyagok:

Csökkentenék a víz- és szemétdíjakat?

Mindenki másként a rezsicsökkentésről

Stadion kellene a vízitársulati közgyűlésre

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás